Startside > Opskrift > Brydebrød til suppen
print

Brydebrød til suppen

Delt glæde er dobbelt glæde: brydebrød perfekt til picnic og til middage

Fluffy, blødt brioche brød fyldt med pesto og røget laks - hvem kan modstå det? Og vi fryser bare resterne - perfekt til optøning, når du løber tør for tid.

Ingredienser

til 16 portioner
500  g mel
2  tsk sukker
1  tsk salt
1  pakke tørgær
1   æg
100  g smør
200  ml mælk
6  stk forårsløg
1  bundt dild
100  ml olivenolie
2  msk citronjuice
   peber
200  g koldrøget laks
Forberedelse
1,5 timmar
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1.

Bland 500 g mel, 2 spsk sukker, 1 strøgen tsk salt og 1 pakke tørgær i en skål. Slå 1 æg i.

Trin 2

Smelt 100 g smør i en kasserolle på lav varme. Tilsæt 200 ml mælk og varm op til det er lunkent. tilsæt langsomt blandningen i melet og bland alt med en dejkrog i 2 - 3 minuter til du har en smidig dej. Dæk derefter dejen med en fugtig klæde og lad den hæve på en varm plads i ca. en time.

Trin 3

Vask i mellemtiden 6 forårsløg og skær dem i store stykker. Vask en dusk dild, ryst overskydende vand af og skær den i store dele. Hæld løg og dild i en aflang form og mos sammen med 100 ml olivenolie og 2 spsk citronsaft til en fin puré. Tilsæt salt og peber efter smag og smag.

Trin 4

Skær den rogede laks i stora stykker. Beklæd formen med Toppits® bagepapir.

Trin 5

Ælt dejen godt, når hævet og klar. Rul dejen ud på en melet overflade og form den til et rektangel (ca. 30x70 cm). Hæld blandingen af forårsløg, dild og pesto på dejen og smør til et jævnt lag.

Trin 6

Del dejen i to lige store halvdele, og del derefter halvdele i seks jævne retangler (i alt 12). Dæk de korte sider af firkanterne med den røget laks. Rul hvert firkant fra kortsiden og sæt lodret i brødformen dækket med Toppits® bagepapir. Dæk med plasfolie og lad det stå i cirka 30 minutter.

Trin 7

Mens du venter på, at brødet hæver tydeligt, skal du opvarme ovnen til 180 ° C (160 ° varm luft). Bag brødet i cirka 40-45 minutter. For at teste om brødet er godt, prøv at sætte et spyd i brødet. Hvis der ikke frigøres dej, er brødet klar. Lad brødet afkøle i cirka 15 minutter, efter at det er taget ud af ovnen og derefter fjernet det fra formen. Nyd varmt eller koldt - det er lige så fantastisk uanset!

Tip!

Sammen med radise-blanding bliver brødet endnu mere lækkert. Du kan løse det let: vask 200 g radiser og skær i små terninger. Skyl et bundt purløg, ryst overskydende vand af og klip i små ringe ved hjælp af en saks. Hæld 500 g kvark i en skål, tilsæt 1/2 tsk salt, 2 tsk sukker, lidt peber, radiser, purløg og 3 spsk citronsaft. Bland godt, så har du din cremede dip klar!

Bedst til rest(er)

Hvis du ikke kan spise alt brødet er det perfekt opbevaret i en Toppits® SafeLoc® ved stuetemperatur i 1-2 dage. Hvis du har en masse rester, er det bedst, hvis du fryser dette i en Toppits® frysepose med trelags film. Når det er tid til at tø brødet, skal du fjerne det fra posen og placere det på en bageplade, som du dækker med bagepapir. Bages ved 180 ° C (varm luft: 160° C). Hvis du har mindre end halvdelen af ​​brødet til opvarmning, kan du forkorte opvarmningstiden.

Lignende opskrifter

Juletræsbrownies 19.11.2020

Klæge, søde og julet

En halv rød peber, en gulerod eller et lille salathoved? 1,2,3 og så har vi en pesto!

Pandekagemuffins - let og klatfrit med Toppits®