Startside > Opskrift > Stikkelsbærmuffins med marengslåg
print

Stikkelsbærmuffins med marengslåg

Lækker minikage i muffinsform

Den fluffy og cremet stikkelsbærkage med blød marengs forsvinder hurtigt. Med bagepapir-cupcakeforme får dine kager det perfekte rustikke udseende - de ser lige så hjemmelavede ud som de er.

Ingredienser

til 12 portioner
125  g smør
200  g stikkelsbær
500  g mel
125  g flormelis
100  g malet mandler
6  stk æg (str.M)
150  g sukker
1  drys salt
Forberedelse
55 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Start med at lave muffinsforme af Toppits® bagepapir. Skær papiret i firkanter i størrelse 10x10 cm. Fold hver firkant to gange, og fold den derefter igen. Tip: Hvis du lægger en lille mængde smør i hver bakke, før du lægger papiret ned, står muffinsformerne bedre. Anbring firkanterne i midten af ​​de enkelte muffins-huller og tryk ned med et glas for at danne en skål.

Trin 2:

Forvarm ovnen til 200° C (180° C, hvis du bruger varm luft). Smelt 125 g smør og lad afkøle. Mens du venter, skyl og tør 200 g stikkelsbær.

Trin 3:

Bland 50 g mel, 125 g melis og 100 g malede mandler. Hæld det smeltede smør i, og bland det godt med et piskeris.

Trin 4:

Slå æggeneud og adskil æggeblommen fra æggehvide. Hæld æggehviden (let pisket) i blandingen af ​​smør og mel, og bland den godt med pisken. Æggeblommen bruges ikke til denne opskrift, så brug dem til en æggekage eller i fryser. Hvis du fryser æggeblommerne (et tip er at bruge isterningeposer), skal du tilføje noget salt eller sukker ( 1/2 tsk salt / 1 spsk sukker er nok til 2,5 deciliter æggeblomme) så bevares det gule bedre. De holder sig i op til et år.

Trin 5:

Hæld dejen i de hjemmelavede muffinsformer og pres forsigtigt tre stikkelsbær i hver form. Bag muffinserne i cirka 20 minutter, indtil de er gyldenbrune. Når de er klar, lad dem køle af i formen.

Trin 6:

Til marengslåget skal du indstille ovnen til 220° C (grillfunktion eller overvarme). Placer grillen i den øverste del af ovnen, men med tilstrækkelig afstand til grillristene i toppen. Bland 150 g sukker og 40 g vand i en lille gryde. Opvarm til den højeste temperatur uden at blande sig rundt, og kog i cirka 1 minut, indtil sukkeret er helt opløst. Fjern gryden fra varmen.

Trin 7:

Slå to æg ud, skill gule fra det hvide. Pisk æggehviderne sammen med en knivspids salt, indtil du har en skummende blanding. Hæld langsomt en tynd stråle i sukkerblandingen i det æggehvide skum, mens du pisker i tophastighed. Pisk æggehviderne i yderligere 3-4 minutter, indtil de tykner, skinner og er cremede.

Trin 8:

Hæld æggehvider i en Toppits® sprøjtepose og spredes over boller som en hætte eller i en spiral. Du kan også dubbe små toppe af marengs og ved hjælp af bagsiden af ​​en ske til at danne en dejlig, fluffy sky. Bag derefter de marengsdækkede boller i ca. 3 minutter, indtil de er gyldnen. Tag muffins ud - nu skal du bare nyde det søde og syrlige bagværk.

Muffins med brombær og marengs i bagepapir

Lignende opskrifter

Er det ikke bare lækkert med en skive lunt nybagt brød, som man selv har bagt? Hvis man bruger resterne af de kogte kartofler fra dagen før, så stopper man også madspild. I denne opskrift viser vi dig, hvordan du gør.

Påskemuffins 02.04.2020

Fine muffins med sukkersøde kaninøre af marshmallows

Brændte mandler 10.11.2020

Sprød, sød, et strejf af kanel og utroligt lækkert