Startside > Opskrift > Pesto af grøntsager og salat
print

Pesto af grøntsager og salat

En halv rød peber, en gulerod eller et lille salathoved? 1,2,3 og så har vi en pesto!

Er der kun en enkelt gulerod eller en halv peber tilbage i køleskabet? Eller er der en lille rest salat i grøntsagsskuffen? Perfekt! Vi kan en fantastisk god pesto på ingen tid overhovedet af rester - hvad der er skal i er helt op til dig, og hvad du har til rådighed, selvfølgelig. Utrolig smart, billigt og meget nærende på samme tid!

Ingredienser

til 3 portioner
150  g Grøntsager: rød peber, gulerødder, squash
1   hvidløgsfed
30  g nødder eller frø (pinjekerner, hasselnødder, mandler, valnødder, solsikkefrø)
   Citronsaft
   Olivenolie
   Salt, peber
Forberedelse
20 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Skyl dine 150 g grøntsager og skær i stykker som er cirka 1 cm store. Dæk ovnpladen med Toppits® bagepapir. Spred grøntsagerne på halvdelen af pladen, dryp med olivenolie og krydder med lidt salt og peber. Fordel 30 g nødder på den anden halvdel af pladen. Bages i 8-10 minutter i midten af ovnen.

Trin 2:

Efter bagningen, læg grøntsagerne og nødderne i en aflang beholder. Skræl og grovhak 1 hvidløgsfed og bland det med grøntsagerne samt 50 ml olivenolie og 1 tsk citronsaft. Puréer det fint med en stavblender.

Vegansk pesto af grontsager og salat bagt med Toppits bagepapir

Trin 3:

Hæld din pesto I enten et glas eller I en lille skål. Glat overfladen og dække med lidt olivenolie, den vil gøre at pestoen holder sig frisk I længere tid.

Tips!

Tips 1:

Pestoen kan også laves af salater, såsom spinat, ruccola eller blandet salat. Til denne version rækker 100 g salat som blandes med andre grøntsager.

Tips 2:

Vi mixer en helt vegansk version af pesto. Hvis du vil, kan du blande parmasan I, men vi lover at vores originalopskrift i sig selv er fuld af smag.

Bedst til rester

Basis opskriften på pesto er en perfekt måde at bruge de fleste grøntsagsrester eller overskuden grøntsager, som du ikke rigtig ved hvad du skal bruge til. Tildæk skålen med Toppits plastfolie og opbevar i køleskabet. Pestoen kan holde sig frisk i ca. 5 dage.

Lignende opskrifter

Læskende, frisk og med en sprød topping - velegnet til varme og kolde dage

Rødbedehummus 17.09.2020

Sunde, cremede, vegetariske kikærterhummus

Knasende, sprød og med aromaen af ​​rosmarin