Startside > Opskrift > Parmasanskål med forårssalat
print

Parmasanskål med forårssalat

Crisp, Crisp .. En farverig forårssalat i en sprød kurv - mums!

Et friskt, sundt måltid perfekt til varmere dage, hvor intet går til spilde! Med vores opskrift fylder du dine hjemmelavede parmesanretter med en vidunderlig forårlig blandingsalat. Smelt parmesan i ovnen og form derefter osten over en skål dækket med bagepapir. 1, 2, 3 - så er dine hjemmelavede spiselige salatskåle klar!

Ingredienser

til 4 portioner
200  g parmesan
20  g mel
2  spsk hakket persille
Forberedelse
35 minuter
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Forvarm ovnen til 200 ° C i top- og bundvarme (til denne opskrift anbefaler vi, at du ikke bruger varm luft). Riv parmesanen fint, og bland osten sammen med 20 gram mælk og 2 spsk hakket persille i en skål. Melet (alternativt kan du bruge majsstivelse) gør skålene sprødere og mindre fluffy.

Trin 2:

Dæk bagepladen med Toppits® bagepapir og tilføj det kvarte af parmesanblandingen på papiret. Dan en jævn, tæt cirkel på ca. ø 15 cm. Sæt pladen midt i ovnen, og lad osten smelte i cirka 6 minutter.

Parmesanost formes til parmesan kurve over en skål

Trin 3:

Brug bagepapiret til at lægge den smeltede ost direkte fra ovnen over en lille skål (f.eks. en ymerskål) og pres den med begge hænder med et jævnt pres. Vær forsigtig - osten er varm! Skræl pergamentpapiret, lad parmesankurven afkøle og fjern det derefter fra porcelænet eller glasskålen. Gentag, indtil du har formet og opret alle fire skåle. Hvis du smelter al osten på en gang, vil du sandsynligvis mislykkes, fordi osten til kurve 2,3 og 4 har tid til at størkne, før du er færdig med kurv 1. Så det tager lidt længere tid, men det sparer en masse frustration i køkkenet :)

Tips!

Til vores friske forårssalat brugte vi icebergsalat, rødbeder, cocktailtomater, agurker og karse. Vi lavede dressing på 1 tsk olie og 1 spsk eddike, som vi blandede sammen med en knivspids sukker, salt, peber og finhakkede urter. Selvfølgelig kan du tilføje flere grøntsager efter smag. Til en mere nærende salat, tilsæt grillet kylling eller halloumi og top med ristede cashewnødder. Mums!

Parmesankurv fyldt med forårssalat

BEDST TIL RESTER?

Rest af parmesan kurve? Dæk dem - sørg for ikke at presse for hårdt - med Toppits® aluminiumsfolie og opbevares ved stuetemperatur. Parmesan skåle kan også opdeles i chips - perfekt til at drysse over en salat eller til at dyppe i hummus, flødeost med urter.

Opskriften kan også let justeres til nøjagtigt det antal skåle, du har brug for. Brug 50 gram parmesan, 5 gram mel og 1 tsk hakket persille til en skål.

Lignende opskrifter

Soulfood til varme dage – friskrullede wraps til at tage med

Sprøde grillede grøntsager - grillens sunde delikatesser

For meget polenta? Det sker aldrig. Når resultatet er lækre fritter, smager majsgrøden mindst lige så godt dagen efter.