Startside > Opskrift > Kogte du for mange kartofler i går? Det gør ikke noget. Bag et svampet kartoffelbrød
print

Kogte du for mange kartofler i går? Det gør ikke noget. Bag et svampet kartoffelbrød

Er det ikke bare lækkert med en skive lunt nybagt brød, som man selv har bagt? Hvis man bruger resterne af de kogte kartofler fra dagen før, så stopper man også madspild. I denne opskrift viser vi dig, hvordan du gør.

Vinteren er den bedste tid på året til at hygge indendørs og bagning af hjemmelavet brød. Har du lyst til at prøve noget nyt? Kartoffelbrød er en skøn afveksling til traditionelle brød og en super måde at udnytte overskydende kogte kartofler eller rester af rå kartofler. Kartoflerne gør brødet saftigt, og derfor kan det også holde sig længere. Lyder det spændende? Vi giver dig opskriften!

Ingredienser

til 1 portioner
220  g kogte kartofler
12  g frisk gær
320  g lunkent vand
10  g salt
500  g speltmel
Forberedelse
5 timer
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Skræl kartoflerne, kog dem, og mos dem med en kartoffelstamper. Lad kartoffelmosen køle af.

Trin 2:

Bland speltmel og salt i en skål.

Trin 3:

Opløs gæren i lunkent vand, og kom det i skålen med blandingen af speltmel og salt. Ælt blandingen sammen til en glat dej.

Tip: Hvis du har gær tilovers, kan du opbevare og fryse den i Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning så den holder sig længere.

Trin 4:

Kom kartoffelmosen i dejen. Rør det hele sammen til en jævn masse. Overdæk brøddejen, og lad den hæve i 4 timer.

Trin 5:

Tænd ovnen på 250 °C alm. ovn med over- og undervarme. Ælt brøddejen på et meldrysset bord, og form den i brødfacon. Sænk temperaturen til 230 °C.

Beklæd brødformen med bagepapir, kom dejen i formen, og bag den i 25-30 minutter i en forvarmet ovn.

Undgå, at dit lækre kartoffelbrød klæber sig fast i formen, ved at beklæde den med Toppits® bagepapir. Takket være dets antihæftende struktur glider det færdigt bagte brød nemt ud af formen i ét stykke, så det ser indbydende ud. Det er også endelig slut med bagepapirets konstante rutsjen rundt på bordet og rullen sammen.

Det nye innovative bagepapir fra Toppits® med skridsikker underside gør det endnu nemmere for dig at bage. Og en ekstra fordel: din brødform holder sig ren, fordi fedtstof ikke kan trænge igennem papiret. Hvis du ser, at brødskorpen efter 30 minutter i ovnen er blevet for mørk, så slå koldt vand i blodet! Du skal blot dække brødformen med Toppits® aluminiumsfolie, og lad det bage færdigt! Hvis der uventet skulle blive noget kartoffelbrød tilovers, kan du nemt fryse det med vores Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning. På den måde holder det sig friskt og lækkert i lang tid.

Der skal smør på brødet

Der er ikke meget, der slår en dejlig skive brød med rigtig smør på. Og hvis vi skal være ærlige, så smager smør bedst på et friskbagt kartoffelbrød. Hvad med selv at lave lækre små smørkugler med vores bagepapir? For endnu mere variation kan du for eksempel lave hjemmelavet kryddersmør. Det bedste er at bruge overskydende krydderurter, som er opbevaret i vores SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning – på den måde undgår du madspild og spreder glæde blandt madelskere.

Lignende opskrifter

Kødfri burgere: Brug overskydende rødbeder til lækre kødfri bøffer i din burger. Sådan gør du.

Lækker minikage i muffinsform

Den perfekte start på grillsæsonen: Avocado på grill fyldt med let quinoa salat!