Startside > Opskrift > Klassisk smørkaramel
print

Klassisk smørkaramel

En hjemmelavet sej julefavorit

Den velsmagende, cremede julekonfekt, der smelter i munden? Du kan let tilberede det derhjemme på de få ingredienser, du normalt har i spisekammer og køleskab!

Pak dem en efter en i bagepapir, så de bare ikke er super fine på godte-bordet - den populære julegodte er også en perfekt værtindegave.

Ingredienser

til 50 portioner
3  dl fløde
3  dl sukker
2  spsk sirup
3  spsk kakao
1  spsk smør
Forberedelse
30 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Rør sirup, fløde, kakao og sukker i en tykbundet gryde, der er generøs i størrelse - ellers kan den let koge over. Sørg for at bruge en træspatel, når det er tid til at røre rundt. Hvorfor træ?

Jo, en træspatel er både stærk (god til at skrabe hård karamel), blød (ødelægger ikke massen), varmebestandig og vigtigst af alt isoleret. Så når du bager noget, der er varmefølsomt og lægger en træspatel, behøver du ikke bekymre dig om dejen/væsken krystalliseres på grund af den hurtige temperaturændring.

Trin 2:

Før det er tid til at lave karameller, skal du lægge et ark med Toppits® bagepapir på en bageplade - det er her du derefter hælde dej ud. karamellerne bliver vidunderligt flade og tynde og smelter hurtigt i munden. Det er også hurtigere for dem at køle ned!

Trin 3:

Tag nu gryden med de blandede karamelingredienser og kog den på medium varme. Lad dejen koge - den må ikke koge eller simre. Rør godt (især i bunden) fra tid til anden, og rør alt skum i kanterne af.

Og hvornår er din karamel klar? Ja, det afhænger af, hvordan du vil have det :)

  • Blød: ca. 125 ° C
  • Hård: 140-145 ° C
  • Crunchy: 155-160 ° C

Har du ikke et termometer? Brug den klassiske test, hvor du fylder et glas med vand og dypper derefter et lidt af massen i det.

  • Dejen løber ud: kog længere
  • Dejen kan formes til en kugle: klar, men blød karamel
  • Dejen kan "knækkes": hård karamell
  • Dejen stivner øjeblikkeligt: ​​crunchy, karamelliseret karamel

Hjemmelavede karameller med sirup og smør på Toppits bagepapir

Trin 4:

Når massen er kogt igennem til den sejhed eller hårdhed, du ønsker, røres i en spiseskefuld smør og hæld derefter dejen på en bageplade. Lad det køle af, brug derefter en kniv eller en saks til at opdele trækulet i dele. Skær derefter små stykker af bageplade for at indpakke farverne i, og drej enderne, så papiret bliver tilbage. Det vil være ekstra dejligt at forsegle papiret i midten med et pænt klistermærke, for eksempel et guldhjerte.

Bedst til rester:

Karamel opbevares bedst i en lufttæt krukke og varer derefter i 2-3 uger. Hvis du ikke indpakker karamellerne i papir én efter én, skal du sørge for at lægge bagepapir mellem de forskellige lag karamel.

Lignende opskrifter

Grøntsagsfad 20.08.2020

Vegatarisk, farveglad og friskt fad med ovnbagte grøntsager

sommer smag på grillen

Frugt energibars 15.09.2020

Hurtige energibar med langsom energi