Startside > Opskrift > Juletræsbrownies
print

Juletræsbrownies

Klæge, søde og julet

Brownies er lige gode hele året - der er altid en undskyldning for at bage (og smage ..). Med grøn frosting, farverige drys og med små midler, forvandler du hurtigt og nemt en klassisk cremet brownie til en festlig juletræskage med smag af chokolade.

Ingredienser

til 4 portioner
3  st æg
  dl sukker
  dl mel
6  spsk kakao
  tsk vanillesukker
150  g smør
   Frosting
30  g smør (rumtemperatur)
  dl flormelis
½  tsk vanillesukker
½  spsk citronsaft, friskpresset
50  g flødeost
   nogle dråber valgfri karamelfarve
   sølvkugler (drys)
Forberedelse
15 min förberedelse + 35 min ugn + 15 min dekoration
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Brownie med juletræsmotiv på Toppits bagepapir

Trin 1:

Indstil ovnen til 175° C (160° C i varm luft). Bland alle tørre ingredienser i en stor skål: sukker, mel, kakao og vaniljesukker. Tilsæt derefter æggene og det smeltede smør. Dæk en bageplade med Toppits® bagepapir. Hæld derefter dejen i, og anbring formen i ovnen i ca. 30-35 minutter.

Vi valgte at gøre vores brownie ret flad og brugte en bageplade på 24x22 cm. Husk at justere bagetiden afhængigt af hvor tyk (og klæbrig) du vælger at bage din brownie: jo tykkere brownie, jo længere er bagetiden.

Trin 2:

Når kagen er bagt, skal du sætte pladen til side for at afkøle et stykke tid. I mellemtiden kan du forberede glasuren, hvorpå du derefter pynter dine juletræsbrownies. I en dyb skål blandes stuetemperatur smør, flormelis, vaniljesukker og citronsaft med en elektrisk pisker, indtil du får en cremet masse. Bland derefter flødeosten og et par dråber karamelfarve ned. Vi valgte grønt for at oprette grene på juletræet, men du kan også vælge for eksempel lyserødt for at male juletrækugler.

Brownies I bageform på Toppits bagepapir

Trin 3:

Når brownien er kølet af, er det tid til at skære den i små trekanter, så stykkerne ser ud som små juletræer. Se billedet ovenfor. De dele, der "bliver tilovers", kan du bruge som snacks! Når du har skåret stykkerne, skal du fjerne bagepapiret og placere dine brownies adskilt på en bakke eller et større fad.

Trin 4:

Nu er det tid til sjov: udsmykningen! Tag en Toppits® sprøjtepose, afskær enden a og brug en af ​​de tre medfølgende dyser for derefter at være i stand til at lave et pænt mønster. Fyld posen med den glasur, du har lavet, og begynd derefter at sprøjte. Juletræsgrene, juletrækugler - du vælger selv! Når glasuren er på plads, kan du dekorere yderligere med de ønskede drys. Sølvkugler skaber illusionen fra stjerner. Så nu er det bare tid til at nyde!

Bedst til rester

Hvis du på forhånd ved, at ikke alle brownies vil blive spist ved den første kaffepause, er du velkommen til at undgå at dekorere kagen før opbevaring eller frysning, da glasurens struktur har en tendens til at forringes efter et par dage.

Brownies i køleskabet eller ved stuetemperatur?

Uden dekoration: Når du har skåret kagen i portioner, skal du dække formen eller stykkerne med Toppits® aluminiumsfolie og opbevares ved stuetemperatur. Dette kræver, at du spiser kagen inden for et par dage, ellers er brownien tør.

Med dekoration: Opbevar kagen i køleskabet. De holder i cirka fem dage.

Frys brownies?

Hvis du vil opbevare dine brownies længere, kan du fryse dem, men du skal vide, at konsistensen kan ændre sig lidt. For at bevare dine brownies så godt som muligt skal du pakke stykkerne først i plastfolie derefter i aluminiumsfolie og til sidst i en lufttæt SafeLoc® frysepose. Opbevaring og "emballering" udføres på samme måde, hvis du fryser en hel kage i en form.

Lignende opskrifter

Lav det enkelt i din egen ovn!

Saftig nydelse med frisk rosmarin

Lidt blødt, lidt hårdt, lidt nøddigt, lidt sødt - og meget godt!