Startside > Opskrift > Julestokke
print

Julestokke

Klassiske julestokke i en helt ny, sprød og blød udgave!

Nu er det jul i vores hus. I år er vi mange, der bliver hjemme i stedet for at tage på julemarked, så hvorfor ikke benytte lejligheden til at prøve at bage nogle af de godter (fransk nougatsmørkaramelsafranbiscotti...), man normalt finder på de hyggelige små stande?

Et tip er at pynte de sprøde kager med smeltet hvid chokolade og knuste bismarcksklumper – mums!

Stokkene er ikke bare utroligt velsmagende; de passer også perfekt til dem, der ikke kan spise for hårde karameller og for hårdt slik – gammel som ung. Disse kager er så sprøde, at de smelter i munden!

Ingredienser

til 20 portioner
225  g smør
2  dl flormelis
1   æg
2  tsk vaniljesukker
6  dl hvedemel
2  knivspids salt
   Et par dråber rød karamelfarve
Forberedelse
Ca 1 time
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Sæt ovnen på 165 grader, og beklæd en bageplade med Toppits® bagepapir.

Trin 2:

Skær koldt smør i mindre stykker, og bland det sammen med flormelis, indtil du får en "smuldredej". Hvis du ikke har en håndmixer, kan du bruge en gaffel eller hænderne. Tilsæt æg og vaniljesukker, og bland det sammen. Bland mel og salt, tilsæt det, og bland sammen til en fast dej.

Trin 3:

Del dejen i to lige store dele. Tilsæt rød farve til den ene halvdel. Del de to halvdele i 10 lige store stykker, og form dem til ca. 10 cm lange ruller.

Læg en ufarvet og en rød dejrulle ved siden af hinanden på et stykke bagepapir, og tryk dem let sammen.

Sno dem forsigtigt, og rul dem derefter sammen, så de bliver glatte. Rul, indtil de er ca. 15 cm lange, og del dem på midten. Form hver del til en stok, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Gør det samme med resten af dejen.

Trin 4:

Bages midt i ovnen i 6-9 minutter, eller indtil den ufarvede del af kagerne er begyndt at få farve. Lad dem køle helt af på pladen.

Det bedste til rester!

Hvis du får julestokke til overs, kan de fryses ned i op til tre måneder. Sørg for at pakke dem godt i SafeLoc®-fryseposer, og læg dem oven på andre madvarer, så de ikke bliver knust. Et tips til topping: drys knuste julestokke oven på is. En perfekt dessert, som både er blød og sprød!

Lignende opskrifter

Veganske marengs 10.09.2020

Sød, fluffy og lavet af kikærter!

Juletræsbrownies 19.11.2020

Klæge, søde og julet

Det kan være svært at portionsopdele boghvede – som regel ender en stor del i skraldespanden. Du kan dog opbevare det korrekt og genbruge det næste dag til de skønneste vegetariske boghvedepandekager.