Startside > Opskrift > Julede mørdejskager
print

Julede mørdejskager

En rund kiks, en trekant og så lidt glasur - vores grantræer er klar!

O tannenbaum, o tannenbaum .. At det grønne, smukke og duftende juletræ er et must for mange i hjemmet i december er ingen hemmelighed. Men træets nåle irriterer allergiske næser og tager meget plads .. Test at bage vores enkle juletrækager i stedet på den hjemmelavede dej og pynter dem sammen med børnene.

Og hvis du stadig vil dekorere dit hjem med en smuk gran, kan du altid hænge kagerne i grenene :)

Ingredienser

til 22 portioner
300  g mel
1  pakke vanillesukker (8g)
350  g flormelis
1  st æg (M)
200  g smør
Forberedelse
45 min + 30 min jäsning + 10-12 min i ugn
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Bland 300 gram mel, vaniljesukker og 100 gram melis. Knæk ægget, og adskil æggeblommen fra den æggehvide. Hæld æggeblommen i melblandingen (den hvide bruges senere), og tilsæt derefter 1 spsk koldt vand og 200 gram smør i små stykker. Bland dejen ved hjælp af en elektrisk pisker, og form den derefter med dine hænder, indtil du har en glat masse. Form til en kugle, og dæk den med Toppits® plastfolie. Køleskab i 30 minutter.

Mørdej til julebag på Toppits bagepapir

Trin 2:

Forvarm ovnen til 160 ° C i varm luft (180 ° C med top- og bundvarme). Dæk en bageplade med Toppits® bagepapir. Opdel mørdejen i 4 dele. Ælt 3 af dem og rul ud på en let melet overflade, indtil de er 3-4 mm tykke. Skær dejen i form af et juletræ - vores billede viser hvordan! Tag juletræerne op, og læg dem på bagepapiret - sørg for ikke at lægge dem for tæt sammen. Bag kagerne i den forvarmede ovn, indtil de er gyldne. Det tager ca. 10-15 minutter.

Trin 3:

Mens du venter på, at kagerne skal bages til perfektion, ælt den fjerde kugle af dej og rul, indtil den er ca. 3-4 mm tyk. For at skære den cirkulære base til julekagerne, skal du bruge et champagneglas, shotglas eller en æggebæger. Placer de runde ubagte kager på en bageplade beklædt med Toppits® bagepapir og bages, indtil kagerne er gyldenbrune. Også her gælder 10-15 minutter. Når du er færdig, skal du lade alle kagerne køle helt ned.

Trin 4:

Nu er det tid til at lave "limen", der holder granerne sammen med jorden de står på. Bland forsigtigt 250 g flormelis med æggehviderne - det er muligt, at du ikke har brug for hele mængden flormelis. Hvis blandingen bliver for hård, blandes lidt citronsaft eller mælk i. Tag et lille prik af glasuren, placer midt i de runde kager og placer derefter træet på toppen.

Mørdejskager i form af et juletræ på Toppits bagepapir

Trin 5

Nu er det tid til at dekorere! For et juletræ, der er dækket med sne, skal du placere en tyk lag med glasur oven på træet ved hjælp af en tsk. Tyngdekraften hjælper dig med at sprede glasuren, så du får en naturlig snedækket gran.

For mere farverige og knitrende graner, kan du farve glasur med husholdningsfarve i nøjagtigt den nuance du ønsker. Drys, små chokoladeknapper og sukkerperler i guld og sølv gør dine graner endnu smukkere!

Bedst til rester?

Juletræerne opbevares bedst i en kagedåse - det er trods alt mørdejskager - og forbliver friske i mindst 3 uger. Da kagerne er dækket med glasur, skal du sørge for, at de ikke er oven på hinanden, men ved siden af ​​hinanden. På denne måde får du ikke ødelagt dine mesterværker!

Lignende opskrifter

Grøntsagsfad 20.08.2020

Vegatarisk, farveglad og friskt fad med ovnbagte grøntsager

Chokoladekage 20.09.2020

Saftig, chokoladerig og uhyggelig god