Startside > Opskrift > Burgerbøffer med rester af rødbeder
print

Burgerbøffer med rester af rødbeder

Kødfri burgere: Brug overskydende rødbeder til lækre kødfri bøffer i din burger. Sådan gør du.

Rødbeder er den perfekte topping til salat: De tilfører farve og giver en helt unik jordet smag. Man får også hurtigt rødbeder tilovers. Så er det tid til undgå madspild: Kødfri burgerbøffer er et super lækkert, sundt og vegetarisk alternativ til den traditionelle bøf af kød.

Ingredienser

til 8 portioner
350  g rødbede, skrællet og skåret i tern
90  g quinoa
100  g ricotta
½   løg
2  spsk rasp
1   hakket hvidløgsfed
2  tsk citronsaft
   Salt og peber
Forberedelse
1 h 30 m
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Tilberedning

Trin 1:

Forvarm ovnen til 180 °C, og læg Toppits® bagepapir med skridsikker underside på en bradepande.

Trin 2:

Kog din quinoa efter anvisningerne på pakken.

Trin 3:

Skær din rødbede i grove tern, fordel dem på bagepapiret, og dryp lidt olivenolie på dem. Så bager du dem i ca. 30 min. Derefter tager du dem ud af ovnen og lader dem køle af.

Trin 4:

Derefter kommer du dine bagte tern af rødbeder i en mikser og kører dem forsigtigt. Dine tern af rødbede skal ikke blive til en puré, men stadig have lidt struktur.

Trin 5:

Så blander du de øvrige ingredienser i rødbedemassen i en skål. Hvis blandingen er for fugtig, så kommer du bare lidt mere rasp i. Når blandingen har fået den rette konsistens, så smager du den til.

Trin 6:

Nu kan du forme dine kødfri burgerbøffer. Læg dem derefter i køleskabet i en halv time overdækket med Toppits® Husholdningsfilm.

Trin 7:

Fjern folie, og læg dine kødfri burgerbøffer på bagepapir. Bag dem på begge sider, til de er let sprøde på ydersiden. Vend dem forsigtigt med en paletkniv efter 15 minutter, og bag dem derefter i yderligere et kvarter i ovnen – takket være den antiklæbende coating er der ikke noget, der brænder sig fast.

Nu er dine kødfri burgerbøffer af rester af overskydende rødbeder klar. Kom dem i burgere med valgfrit tilbehør og en lækker dressing, eller nyd dem, som de er, til en dip. Uanset er de helt uimodståelige!


Tænker du tit over, hvordan du kan udnytte dine rester af grøntsager? Hvad siger du til en blomkålspizza? Eller hvis det skal være sødt: gulerodskager i glas?

Lignende opskrifter

Et must til sommerens varme dage: Frisklavet is med citroner. Rester på en cool måde!

Har du igen kogt for mange kartofler? Så lav lækre gnocchi af dem!

Piroger 16.02.2021

Hjemmelavede piroger - til udflugt og frokost,