Startside > Opskrift > Veganske og superlækre: Appelsin-chokoladetrøfler
print

Veganske og superlækre: Appelsin-chokoladetrøfler

Punktligt til international chokoladedag har vi en særlig opskrift til alle slikmunde derude: veganske appelsin-chokoladetrøfler. Smelter blødt indeni og er omgivet af sprød mørk chokalade på ydersiden - ganske enkelt uimodståelige!

For alle, der ikke kan få nok af chokolade, har vi den helt rigtige opskrift: veganske appelsin-chokoladetrøfler. De små fyldte chokolader, som minder om energibarer, imponerer med en herligt cremet trøffelmasse og en glasur af sprød, vegansk, mørk chokolade. Og det bedste ved det hele: Du har kun brug for seks ingredienser! Hvordan appelsin-chokoladetrøflerne lykkedes let som en leg, fortæller vi dig i denne opskrift:

Ingredienser

til 8 portioner
   Til trøflerne skal du bruge:
100  g opblødte cashewnødder
100  ml havremælk (eller også almindelig mælk/et alternativ til mælk efter eget valg)
150  g mørk chokolade
2  spsk kokosolie
2  spsk ahornsirup
   Revet appelsinskal
   Til chokoladeglasuren:
150  g mørk chokolade
1  spsk kokosolie
Forberedelse
40 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Tilberedning:

Trin 1:

Opblød cashewnødderne mindst fire timer i vand. Kassér vandet, og skyl nødderne. Kom dem derefter i en blender sammen med havremælken. Blend det hele, indtil massen er glat og cremet.

Trin 2:

Kom cashew-havremælk-massen i en gryde sammen med de resterende ingrendienser, og opvarm det hele under omrøring, indtil alt er smeltet. Tag det fra kogepladen, kom massen i en skål, og lad den køle af. Sæt skålen ca. fire timer i køleskabet, så den trækker og bliver fast.

Trin 3:

I det næste trin kan du tage portioner af massen med en lille isske eller en ske, og forme kugler på størrelse med en valnød med hænderne. Læg kuglerne på en tallerken eller et bræt, og sæt dem tildækket med husholdningsfilm i fryseren i 30-60 minutter.

Trin 4:

Findel derefter mørk chokolade i en varmebestandig skål, og tilsæt kokosolie. Smelt det i mikrobølgeovnen eller over et vandbad. Dyp trøflerne enkeltvis heri - til dette kan du for eksempel bruge et træspyd. Læg de overtrukne fyldte chokolader på et stykke bagepapir, så de senere løsner sig uden problemer. Pynt med lidt revet appelsinskal, kom dem derefter igen i køleskabet, indtil chokoladeglasuren er størknet.

Og så er de uimodståelige appelsin-chokoladetrøfler færdige! Til opbevaring kan du bare komme de små kugler i en lille skål og tildække den med Toppits® husholdningsfilm.

På vores website kan du finde masser af andre idéer, som også egner sig fremragende til fejringen af international chokoladedag! Hvad siger du for eksempel til cheesecake med flydende fyld eller en klassisk chokoladekage? Prøv alle vores opskrifter. God fornøjelse!

Lignende opskrifter

En lækker og varmende fiskesuppe - der faktisk er nem at lave

Denne type muffin er hurtig at lave, og med flot pynt og med en hjemmelavet muffinform af bagepapir er den super til påskebordet.

Stop madspildet, nu genanvender vi. Sådan laver du din egen bouillon af grøntsagsrester.