Startside > Opskrift > Veganske marengs
print

Veganske marengs

Sød, fluffy og lavet af kikærter!

Ærter til falafel, skåle af marengs - svin (e) smart! Bag små, hårde marengs, der er lavet ved aquafaba (et andet navn for kikærtervand) og få en dejlig frugtsalat - eller måske oven på en Gino? Uanset om du er ægallergiker eller bare prøver at reducere animalsk protein i madlavning og bagning, lover vi, at disse marengs bliver en succes. Hvis du vil have en hel vegansk dessert, er marengs et varmt tip: havrebaseret is, banan og en mælkefri chokoladesauce - så godt!

Ingredienser

til 30 portioner
  dl kikærter (aquafaba)
1  tsk æbleeddike
2  dl sukker
  drys vanillepulver
Forberedelse
30 min förberedelse, 2 min ugnstid
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Si kikærterne og hæld væsken i en skål. Pisk væden og eddike til et fast skum - det tager et par minutter. Fortsæt med at piske og tilsæt vaniljepulver og sukker, en spiseskefuld ad gangen, i cirka 10 minutter.

Trin 2:

Indstil ovnen til 95 grader varm luft og beklæd to eller tre plader med bagepapir. Når marengsen er hvid og blank, er den klar til at sprøjtes eller dryppes på papiret. Du vælger selv størrelsen på marengsene. Vi lavede 30 stykker (som bagetiden er baseret på).

Trin 3:

Bages i cirka to timer uden at åbne ovnen i mellemtiden. Sluk derefter for varmen og lad marengsen hvile i ovnen, mens den afkøles (her kan du åbne ovnens dør).

Veganske_marengsr_sprøjtet_på_bagepapir fra_Toppits

Trin 4:

Marengsen er klar, når det er let at fjerne det fra bagepapiret. Perfekt til kager og desserter! Måske til en nicecream (bananis) med kokosnød og ananas?

Bedst til rester?

Kikærtevand (eller aqvafaba, som det kaldes med et finere navn), kan bruges til at erstatte æg i det meste. Pandekager, chokoladepudding .. For at svare til 1 æg har du brug for ca. 3 spsk vand, som kan fryses perfekt - vi foreslår i isterningsposer til let brug, når det er tid til at bage.

Frysning af marengsen er ikke så vellykket, fordi de er følsomme over for fugt. Opbevar dem i en lufttæt krukke, og de vil vare længe. </ P>

Til kikærter, der er tilbage efter brug af væden? Hummus, falafel, kikærten brownies - eller stege dem vidunderligt crunchy til crunch til salat!

Lignende opskrifter

Safranboller, luciaboller eller svenske lussekatter? De er lige lækre, uanset hvad man kalder dem. Vi giver dig en nem opskrift på dejligt saftige boller

Har du rester af blomkål liggende i dit køleskab? Mangler du opskrifter med blomkål, så kan du bruge dine overskydende grøntsager til at lave en lækker og let pizzavariant.

Et must til sommerens varme dage: Frisklavet is med citroner. Rester på en cool måde!