Startside > Tips & Tricks > Undgå at hælde mælk ud – med disse tips
print

Undgå at hælde mælk ud – med disse tips

Med disse tre tips til den mælk, som du har i overskud, eller som allerede er over dato, behøver du aldrig mere at hælde den ud.

Mælk er en fødevare, som vi ofte køber for meget af eller glemmer i køleskabet, når vi ikke bruger den hver dag i kaffen. Det sker sikkert også for dig, at du af og til kigger på datomærkningen og tænker: „Hovsa, den løber snart på datoen!“. Det kender vi kun alt for godt. Derfor har vi samlet tre tips og tricks til dig, så du kan undgå at hælde mælk ud, der er blevet for gammel. Et lille smugkig: Risbudding, bechamelsauce og „mælketerninger“ spiller her en essentiel rolle.

29. September 2022, 09:33 Uhr

Tip nr. 1: Lav risbudding af store portioner mælk


Der står en hel liter mælk i køleskabet, som snart skal bruges, men du har ingen idéer til at udnytte
den? Du kan fryse overskydende mælk i en SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning 1l og bruge
den senere i en cremet risbudding – den smager godt som dessert eller snack mellem måltiderne.
Sådan gør du:
1. Bland 2 spsk. mælk med 25 g majsstivelse og 2 spsk. sukker i en skål.
2. Resten af mælken blander du med 300 ml vand og en knivspids salt, og varmer den op i en
stor gryde.
3. Tilsæt derefter 250 g grødris i gryden og lad det hele simre ved mellemlav varme i 35 til 40
minutter. Husk at røre rundt!
4. Efter ca. 30. minutter tilsætter du blandingen af mælk og stivelse samt 100 ml fløde og lader
risbuddingen koge op.

Tip nr. 2: Lav bechamelsauce af en mellemstor portion mælk


Hvis du har en rest mælk i en åben karton tilovers, kan du tage en SafeLoc® frysepose med
dobbeltlukning 1l og fryse resten til noget lækkert i weekenden: Overskydende mælk er super til
bechamelsauce. Den smager ikke kun godt på lasagne, men også i mange andre ovnretter og
gratiner.

1. Smelt 2 spsk. smør over mellem varme i gryde, og drys 2 spsk. mel i. Lad det bage op i 2 til
3 minutter.

2. Tag et piskeris, og hæld 250 ml mælk i lidt ad gangen under piskning.
3. Lad saucen koge op, og smag til med salt, peber og muskatnød.

Tip nr. 3: Frys små portioner mælk ned i isterninger


Vores tip til små portioner overskydende mælk: Hæld mælken i en Toppits® isterningepose. På den
måde får du små perfekte mælkeisterninger. Du kan bruge den senere i din varme kaffe og dermed
give den en opgradering. På varme sommerdage egner mælkeisterningerne sig perfekt til en
opkvikkende iskaffe.
Få flere smarte idéer til opbevaring af dine fødevarer, lækre opskrifter samt tips til at UNDGÅ
madspild og UDNYTTE rester her.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Bagte boller og friskt brød uden lang hævning - takket være fryseren.

Har du snittet for mange løg, eller har du for mange løg derhjemme, som snart skal bruges? Så frys dem ned! Det ikke bare bæredygtigt, men også praktisk. Vi viser dig, hvordan du bedst fryser løg.

Frys friske blommer: Med nogle få forberedelser har du altid spiseklare blommer på frost inden for rækkevidde.