Startside > Tips & Tricks > Udnyt madrester, og lave lækre snacks af frugtkød
print

Udnyt madrester, og lave lækre snacks af frugtkød

Holder du dig fit med sund juice af frugt, men smider en masse frugtkød i skraldespanden? Med disse enkle tips kan du udnytte de vitaminer, som der er masser af i rester af frugt.

Til vinter vil man gerne holde sig ekstra rask og sund, og hvad understøtter vores immunsystem bedre end skøn friskpresset juice? Hvert glas er spækket med vitaminer, som på en naturlig måde styrker vores modstandskraft. Men vi glemmer tit: vi kan også udnytte det frugtkød, som er tilovers, når vi laver juice. Har du aldrig overvejet det? Så er disse tre tips de helt rigtige for dig, så du kan udnytte rester og dermed undgå madspild.

22. Februar 2022, 09:11

Opbevar frugtkød korrekt

Kom det lækre frugtkød i mad i stedet for i skraldespanden ved at fryse det i en Toppits© SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning 1l. Så kan du fryse frugtkødet på en drypsikker måde, og det holder sig friskt og kan nemt tages op og bruges i mad senere. Du kan med fordel samle frugtkød fra forskellige typer frugt i fryseposen – så har du altid et lækkert udvalgt i fryseren, og der er altid noget for enhver smag.

Tip 1: Brug appelsiner i din milkshake

Giv din milkshake et ekstra strejf af friskhed med frossent frugtkød af appelsiner. Drikken får en fastere konsistens, og smagen bliver mere intensiv. Derudover er frugtkødet meget sundt, og du vil få en længere mæthedsfornemmelse.

Tip 2: Snack af tørret frugtkød

En anden idé til at få brugt frugtkød: Tør det i ovnen til lækre frugtsnacks. Især appelsiner egner sig godt til tørring. Fordel frugtkødet på et stykke Toppits© bagepapir, og tryk det fladt ud. Lad frugtkødet tørre i ovnen på den laveste temperatur (50 grader) i 12 til 14 timer. Så er din søde snack færdig.

Tip 3: Granola som den ultimative topping

Hjemmelavet granola er både sundt og smager godt, når det toppes med frugtkød. Du kan også vælge at blande frugtkødet direkte i din mysli. Begge dele smager herligt – og det er sundt!

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Har du frisk gær tilovers efter bagning? Ingen problemer: Gær kan du sagtens fryse og senere tø op, når du har brug for den. Vi viser dig hvordan.

Frys friske blommer: Med nogle få forberedelser har du altid spiseklare blommer på frost inden for rækkevidde.

Har du snittet for mange løg, eller har du for mange løg derhjemme, som snart skal bruges? Så frys dem ned! Det ikke bare bæredygtigt, men også praktisk. Vi viser dig, hvordan du bedst fryser løg.