Startside > Opskrift > Tips til fyld i hjemmelavede tortellini
print

Tips til fyld i hjemmelavede tortellini

I denne opskrift viser vi dig, hvordan du ved hjælp af en frysepose med dobbeltlukning klargør fyld til dine tortellini og nemt kommer det på pastapladerne.

Pastaretter er skøn soul food, og de smager endnu bedre, når man laver dem selv. Især når det bliver koldt i vejret, og vi gerne vil hygge os indendørs i varmen, så er en portion tortellini det helt rigtige valg. Med fyld af spinat og ricotta smager denne klassiker altid som en drøm. I dag fortæller vi dig, hvordan du bedst får din tilberedning til at lykkes, og hvordan du bruger overskydende spinat til fyld.

Ingredienser

til 4 portioner
100  g frossen spinat
1   løg
1  fed hvidløg
2  spsk olivenolie
150  g ricotta
1   æggeblomme
50  g revet parmesan
   Salt, peber
1  spsk rasp
200  g pastadej (købt eller hjemmelavet)
Forberedelse
30 min
Vanskelighed

Forberedelse

Trin 1:

Tø spinat op, pres det overskydende vand ud, og hak den fint.

Trin 2:

Skræl løget og et fed hvidløg, og hak begge dele i fine tern. Steg tern af løg og hvidløg klare i en pande med olivenolie.

Trin 3:

Rør ricotta, parmesan og æggehvide sammen til en cremet masse i en skål. Smag blandingen til med salt og peber. Tilsæt derefter spinat, tern og løg og hvidløg samt rasp, og bland det hele sammen til en glat masse. Fyld massen i en frysepose med dobbeltlukning, luk den tæt, og kom den i køleskabet i et par timer eller natten over. Det giver massen tid til at trække og udvikle sin aroma.

Trin 4:

Opdel pastadejen i runde plader.

Trin 5:

Klip et lille hjørne af fryseposen med dobbeltlukning af – nu kan du bruge den som sprøjtepose, så fyldet fordeles optimalt på din pastadej. På den måde slipper du for bøvlet med at fordele fyld med to skeer, og portionerne bliver mere præcis og lettere at komme på.

Trin 6:

Luk de runde plader af pasta i halvmånefacon, og tryk siderne godt fast. Buk derefter de yderste hjørner ind en ekstra gang.

Trin 7:

Til sidst lader du dine tortellini koge i 4 til 5 minutter i saltvand.

Nu er den lækre pasta færdig! Hvis du vil fuldende din italienske aften kan du kaste dig ud i at lave Safransbiscotti med chokolade til dessert. 

Lignende opskrifter

Er du stadig på udkig efter en perfekt bæredygtig gave til påske med familien? Din søgen er forbi: Bag selv lækre minikager med overskydende gulerødder, og kom dem på glas. Bæredygtigt indpakket i bagepapir ser dit hjemmebag ekstra sødt ud.

Kødfri burgere: Brug overskydende rødbeder til lækre kødfri bøffer i din burger. Sådan gør du.

Knækbrød, LCHF 10.09.2020

Det knasende frøknækbrød, der med rørt topping bliver en delikatesse