Startside > Opskrift > Sommerlig forfriskning: Hjemmelavet is af hele citroner
print

Sommerlig forfriskning: Hjemmelavet is af hele citroner

Et must til sommerens varme dage: Frisklavet is med citroner. Rester på en cool måde!

Har du købt et stort net citroner for nylig? Hvis der stadigvæk ligger et par stykker i køleskabet, som snart skal bruges, så er det nu, at du skal lave hjemmelavet is. Med denne opskrift kan du endda bruge 100% af denne vitaminbombe – en forfriskende løsning til udnyttelse af rester, som med garanti vil falde i din smag.

Ingredienser

til 4 portioner
3  hele citroner
60  ml ahornsirup
1  dåse kokosmælk
Forberedelse
30 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Vores tip

Denne citronis smager allerbedst hvis den deles op i mundrette portioner og bliver omrørt i en mixer lige inden tilberedning. Dette gør at konsistensen bliver super lækker – endda helt uden fløde. Derfor anbefaler vi, at du fryser den klargjorte ismasse i en af vores SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning, så du kan knække den i portioner i frossen tilstand. Så kan du purere den mængde, som du vil bruge og samtidigt undgå madspild.

Tilberedning

Trin 1

Vask citronerne grundigt med varmt vand. Det er bedst at bruge økologiske citroner.

Trin 2

Kom de hele citroner, ahornsiruppen og kokosmælken i en blender eller stavmixer, og kør ingredienserne, indtil du har en jævn puré.

Citron is i en blender

Trin 3

Fyld ismassen i en SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning – den lader dig fryse ismassen på en lækagesikker måde. Fordel cremen fladt i posen, så du senere får lettere ved at knække portioner af. Lad ismassen ligge tæt lukket i fryseren i mindst et par timer, før du bruger den.

Fryst citron is i poser fra Toppits

Trin 4

Du kan når som helst knække en stor eller lille portion af i posen, komme den i mixeren og purere den til en tykt flydende creme. Nyd at spise is, som du selv har lavet, og som smager forfriskende lækkert!

Det betyder meget for os at undgå madspild. I vores køkken finder vi så mange levnedsmidler, som bliver smidt ud for hurtigt, eller som vi kun delvist bruger. Men man kan bruge dem til alle mulige lækre ting. Hvis du vil være med til at undgå madspild, kan du altid gå til vores opskrifter. Her finder du helt sikkert en masse inspiration.

Lignende opskrifter

Lidt blødt, lidt hårdt, lidt nøddigt, lidt sødt - og meget godt!

Grøn smoothie 25.07.2020

Et powermix til dit immunforsvar

Rødbedebrød 10.09.2020

Så farverig, fuld og velsmagende - perfekt med ost og honning