Startside > Opskrift > Soltørrede tomater
print

Soltørrede tomater

Lav det enkelt i din egen ovn!

På en grilltallerken, i en tærte eller sammen med en cremet pesto med fetaost? C- Vitaminbomben er utroligt god i tørret form og forbedrer smagsoplevelsen i kolde såvel som varme retter. Opbevar dine egne tørrede tomater i olie, så de holder sig friske om vinteren - lige når du har brug for den solrige, runde smag mest.

Ingredienser

til 4 portioner
1  kg tomater
1  drys salt
8  st hvidløgsfed
2  dl olivenolie
   timian
Forberedelse
3-4 timmar
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Det siger sig selv, men afhængigt af størrelsen og tykkelsen på de tomater, du vælger at bruge, vil slutresultatet variere. Vi valgte danske, økologiske "normale" kvist tomater. Skær tomaterne i halvdele, og placer dem derefter med den skårne overflade opad på et bagepapir dækket plade. Drys med salt.

Trin 2:

Ovnens temperatur skal være mellem 100-150 ° C, og så er det vigtigt at have lidt tålmodighed: tomaterne skal tørres i bunden af ​​ovnen i 3-4 timer. Sørg for at holde øje med grøntsagerne, og juster ovnstiden i overensstemmelse hermed. Efter 1,5 timer hakker du tomaterne med en gaffel, så hjælper du dem ved at tømme dem med væske.

Trin 3:

Når dine soltørrede (beklager - ovntørrede) tomater er klar, er det tid til konservering. Det er vigtigt, at dette styres korrekt for at forhindre bakterier i at trives.

Sørg for, at tomaterne afkøles godt, og læg dem derefter i rene glasbeholdere sammen med skrællede, halverede hvidløgsfed, frisk timian og salt og peber. Top med olie, men stop ved 2 cm til kanten. Skru låget let og indstil i ovnen på 110° C, indtil olien begynder at koge og boble - det tager mindst en time.

Fjern derefter glassene, lad dem køle af og luk derefter glassene "for real" - sørg for at stramme lågene ordentligt. Anbring glasset i køleskabet - medmindre du bryder din selvforseglede krukke, kan du have tomaterne i måneder.

Voilà-tomaterne er klar til at være luksus tilbehør til enhver ret!

Tip!

Selvom vi anbefaler at konservere tomaterne i olie efter tørring, er der andre måder at konservere godbidderne på.

Enten kan du opbevare dem i en lufttæt frysepose i køleskabet i en uge, eller du kan fryse dem ned. Opbevar dem på bagepapir, indtil de er hærdet, anbring dem derefter i en SafeLoc® frysepose. Hvis de er for stive efter optøning: læg dem i vand eller olie, og de vil genvinde deres blødhed.

Lignende opskrifter

Bagt cheesecake 14.08.2020

Cremet og kraftfuld - med dulce de leche

For meget polenta? Det sker aldrig. Når resultatet er lækre fritter, smager majsgrøden mindst lige så godt dagen efter.

Saftig nydelse med frisk rosmarin