Startside > Opskrift > Soltørrede tomater
print

Soltørrede tomater

Lav det enkelt i din egen ovn!

På en grilltallerken, i en tærte eller sammen med en cremet pesto med fetaost? C- Vitaminbomben er utroligt god i tørret form og forbedrer smagsoplevelsen i kolde såvel som varme retter. Opbevar dine egne tørrede tomater i olie, så de holder sig friske om vinteren - lige når du har brug for den solrige, runde smag mest.

Ingredienser

til 4 portioner
1  kg tomater
1  drys salt
8  st hvidløgsfed
2  dl olivenolie
   timian
Forberedelse
3-4 timmar
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Det siger sig selv, men afhængigt af størrelsen og tykkelsen på de tomater, du vælger at bruge, vil slutresultatet variere. Vi valgte danske, økologiske "normale" kvist tomater. Skær tomaterne i halvdele, og placer dem derefter med den skårne overflade opad på et bagepapir dækket plade. Drys med salt.

Trin 2:

Ovnens temperatur skal være mellem 100-150 ° C, og så er det vigtigt at have lidt tålmodighed: tomaterne skal tørres i bunden af ​​ovnen i 3-4 timer. Sørg for at holde øje med grøntsagerne, og juster ovnstiden i overensstemmelse hermed. Efter 1,5 timer hakker du tomaterne med en gaffel, så hjælper du dem ved at tømme dem med væske.

Trin 3:

Når dine soltørrede (beklager - ovntørrede) tomater er klar, er det tid til konservering. Det er vigtigt, at dette styres korrekt for at forhindre bakterier i at trives.

Sørg for, at tomaterne afkøles godt, og læg dem derefter i rene glasbeholdere sammen med skrællede, halverede hvidløgsfed, frisk timian og salt og peber. Top med olie, men stop ved 2 cm til kanten. Skru låget let og indstil i ovnen på 110° C, indtil olien begynder at koge og boble - det tager mindst en time.

Fjern derefter glassene, lad dem køle af og luk derefter glassene "for real" - sørg for at stramme lågene ordentligt. Anbring glasset i køleskabet - medmindre du bryder din selvforseglede krukke, kan du have tomaterne i måneder.

Voilà-tomaterne er klar til at være luksus tilbehør til enhver ret!

Tip!

Selvom vi anbefaler at konservere tomaterne i olie efter tørring, er der andre måder at konservere godbidderne på.

Enten kan du opbevare dem i en lufttæt frysepose i køleskabet i en uge, eller du kan fryse dem ned. Opbevar dem på bagepapir, indtil de er hærdet, anbring dem derefter i en SafeLoc® frysepose. Hvis de er for stive efter optøning: læg dem i vand eller olie, og de vil genvinde deres blødhed.

Lignende opskrifter

Stop madspildet, nu genanvender vi. Sådan laver du din egen bouillon af grøntsagsrester.

Grøntsagsfad 20.08.2020

Vegatarisk, farveglad og friskt fad med ovnbagte grøntsager

Saftig nydelse med frisk rosmarin