Startside > Tips & Tricks > Sådan kan man fryse kogt pasta
print

Sådan kan man fryse kogt pasta

Uanset pastatype – om det er spaghetti, fusilli eller penne – kogt pasta er nemt at fryse og gøre holdbar i længere tid.

En ingrediens er næste umulig at undvære i madlavningen: pasta! Vi elsker pasta i alle varianter og former, og vi bruger det i alle mulige pasta opskrifter og retter. Uanset om du laver en vegetarisk pasta pande med pesto, den italienske klassiker spaghetti al pomodoro eller en udsøgt ret med kød eller fisk – uanset hvad du laver, så kommer man tit til at koge for meget af den skønne pasta. Hvis du har overvurderet din appetit og kogt for meget, så kan du nemt fryse den overskydende pasta. Vi fortæller dig, hvad du skal være opmærksom på:

02. Maj 2023, 15:08

Frysning af pasta: Sådan gør du!

Det er nemt at fryse pasta, og det kan spare dig for en masse tid. Samtidig undgår du madspild. Lyder det ikke praktisk? Det er det også! Derfor finder du her en oversigt over, hvordan du bedst fryser kogte nudler, og hvad du skal være opmærksom på:

 

1. Frysning af forskellige typer pasta:

Grundlæggende kan man uden problemer fryse alle pastatyper. De „små“ pastatyper som fusilli eller penne skal helst fryses i portioner, som svarer til et måltid. Med Toppits® SafeLoc® 1L fryseposer med dobbeltlukning kan du for eksempel fryse større eller mindre portioner pasta.

Store pastatyper som spaghetti eller tagliatelle er bedst at fryse i små reder. På den måde kan du takket være genluk i SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning altid tage en eller to portioner op til nye retter.

 

2. Klargøring af pasta til frysning:

Den pasta, der egner sig bedst til frysning, er kogt al dente, det vil sige, at den stadig har bid. Senere under optøning og den videre forarbejdning og opvarmning undgår man på den måde, at pastaen bliver for blød eller smattet.

Lad den kogte pasta køle af, og bland derefter lidt olie i pastaen. På den måde er pasta nemmere at adskille under optøning. Derefter kommes pastaen i en SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning, hvorefter posen lukkes lufttæt. Så skal poserne med pasta i fryseren, så du altid har en portion lige ved hånden.

Det er vigtigt altid at fryse en eventuel pastasauce separat fra pastaen og at presse så meget luft ud af posen, inden den lukkes.

 

3. Optøning af pasta:

Det bedste er at lade pastaen tø op i køleskabet natten over, uanset om den skal spises koldt, i en pastasalat, varmes op i gryde eller i mikrobølgeovnen. Forkogt pasta kan uden problemer holde sig i op til et halvt år i fryseren.

Tip: Hvis du kommer pastaen ned i kogende saltvand, så smager den, som om du lige havde kogt den.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Frossen tofu holder sig ikke bare længere, men optimerer desuden marineringen. Sådan gør du!

Høj energiboost I små doser

Frys friske blommer: Med nogle få forberedelser har du altid spiseklare blommer på frost inden for rækkevidde.