Startside > Opskrift > Opskrift på de ultimative julekager: spekulatius
print

Opskrift på de ultimative julekager: spekulatius

Spekulatius kan man købe, men det behøver man ikke. Vores forslag: Bag dine egne småkager til jul!

Ventetiden op til jul uden spekulatius? Det går ikke. I stedet for at købe dem, kan du selv stå for bagning af dem. I bund og grund skal du her blot lave en småkagedej ved bagning af disse kiks. Det særlige er den fine peberkagearoma. Er du vil med julekager, men gruer du for dejudrulningen. Et lille tip: Med Toppits® Bagepapir slipper du for irriterende udrulning samt dej og bagepapir, der glider rundt. I vores opskrift på spekulatius ser du hvordan.

Vores Toppits® tips:

1. Du kan også erstatte ingredienserne med veganske alternative, som f.eks. vegansk smør eller plantemælk.

2. Du får den bedste smagsoplevelse ved at sørge for, at dit peberkagekrydderi indeholder kanel, kardemomme, revet citronskal, nelliker, muskat, ingefær eller allehånde.

Ingredienser

til 4 portioner
300  g hvede- eller speltmel
150  g blødt smør eller margarine
75  g brun farin
4  tsk peberkagekrydderi
1  tsk salt
4  spsk mælk
Forberedelse
1h
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Tilberedning 

Trin 1:

Bland de tørre ingredienser, og arbejd derefter smør eller margarine ind. Hvis dejen bliver for tør og smuldrende, kan du tilsætte lidt mælk.

Trin 2:

Pak din småkagedej ind i Toppits® Plastfolie, og læg den i køleskabet. Det er bedst at lade den blive der et døgns tid. Men et par timer kan også gå. Bemærk: Du kan endda gemme husholdningsfilmen, indtil du skal bage næste gang, eller bruge den til at overdække andre madvarer bagefter.

Trin 3:

Læg Toppits® Bagepapir ud på din arbejdsflade. Takket være en skridsikker underside kan dejen nu nemt rulles ud på kagepapir. Og det foregår helt uden brug af mel, som fordeles i hele kagedejen. Dejen skal være ca. fem millimeter tyk.

Trin 4:

Nu kan du stikke dejen ud med din foretrukne spekulatius-form. Det gode herved: Takket være den antiklæbende struktur på vores Toppits® Bagepapir klæber dejrester ikke fast til papiret. På den måde er det nemt at trække den overskydende dej af bagepapiret og at lægge dine julekager på bradepanden. Derved går småkagerne ikke i stykker eller bliver deformerede, og du kan glæde dig over perfekt julebag.

Trin 5:

Bag dine spekulatius ved 180 °C (alm. ovn) i 8-10 minutter.

Og nu er dine julekager færdige!

Har du lyst til at bage mere? Så prøv juletræsbrownies – de er ikke bare enormt lækre, men også helt perfekte som juleslik. Leder du stadig efter inspiration til lækker, og måske endda let, mad inden den står på klassisk julemad? Vi kan på det varmeste anbefale dig at prøve vores bouillabaisse på rester af fisk. 

Lignende opskrifter

En lækker og varmende fiskesuppe - der faktisk er nem at lave

Punktligt til international chokoladedag har vi en særlig opskrift til alle slikmunde derude: veganske appelsin-chokoladetrøfler. Smelter blødt indeni og er omgivet af sprød mørk chokalade på ydersiden - ganske enkelt uimodståelige!

Læskende, frisk og med en sprød topping - velegnet til varme og kolde dage