Startside > Opskrift > Minidonuts
print

Minidonuts

Fluffy dej, farverig glasur og regnbue drys - vores donuts i muffinsforme er klar!

Bage minidounts derhjemme i køkkenet er så enkelt - du behøver ikke engang en særlig bageplade eller maskine! Du kan bage den søde (både til dejskraber og øjne ..) minidomuts med gærdej, og ved hjælp af aluminiumsfolie og en muffinsplade fikserer du hurtigt den unikke form på bagværket.

Ingredienser

til 12 portioner
125  ml mælk
2  spsk mælk
40  g smør
175  g mel
4  g tørgær
25  g sukker
8  g vanillesukker
1  drys salt
1   æg (M)
1   æggeblomme (M)
200  g flormelis
1  spsk citronsaft
   karamelfarve
   strøsukker
   #REF!
Forberedelse
45 minuter
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Opvarm 125 ml mælk og 40 gram smør i en lille gryde, indtil smøret er smeltet. Lad det afkøle, indtil det bliver lunkent.

Trin 2:

Bland 175 gram mel, 4 gram tørgær, 25 gram sukker, vaniljesukker og 1 knivspids salt i en skål. Tilsæt 1 æg, 1 æggeblomme og den lunkne smør/mælksblanding og bland alt sammen med en håndpisker til en glat, tyk dej. Dæk skålen og lad den stå på et varmt sted i ca. 30 minutter til hævning.

Trin 3:

Mens du venter på, at dejen hæver, smør muffinsformen med smør. Form Toppits® aluminiumsfolie i 12 ruller og placer dem i midten af ​​hullerne i muffinsformene. For at gøre dette korrekt skal du klippe en ca. 5 cm bredt bånd af aluminiumsfolie, folde den i længderetningen og vikle strimlen rundt om tommelfingeren. Fold kanten i toppen, så rullen holder sin form bedre.

Trin 4:

Forvarm ovnen til 200° C (180° C i en konvektionsovn). Rør rundt i den hævede dej, hæld den derefter i en Toppits® SafeLoc® frysepose eller sprøjtepose . Klip 1 cm fra den ene kant /spids af posen, og sprøjt dejen rundt om aluminiumsrullerne i muffinspladen. Den perfekte højde til fyldningen er ca. 1,5 cm - det vil sige cirka halvdelen af højden på ​​muffinsformen.

Trin 5:

Bag donuts i den forvarmede ovn i cirka 10 minutter, og lad dem derefter køle af på ovnristen i 10 minutter. Fjern aluminiumsrullerne fra donuts "kerne", og fjern derefter dine donuts fra formen. Det kan være nødvendigt at du bruger en kniv her for let at skære langs kanterne, så donuts løsner. Lad dem derefter køle af yderligere.

Trin 6:

Bland 200 gram flormelis, 2 spsk mælk og 1 spsk citronsaft til en tyk, cremet glasur. Farve nøjagtigt som du ønsker. Dyp halvdelne af donut'en i glasuren, lad overskydende glasur dryppe af og læg dem derefter på et ark Toppits® bagepapir. Dekorer derefter med drys eller drys et pænt mønster med glasur af en anden farve. Lad glasuren stivne.

Tips!

I stedet for mælk kan frostingen også blandes med de resterende æggehvider. Pisk æggehviderne indtil de er stive, og hæld 200 gram flormelis i. Bland evt lidt farve i, og tilsæt 1-3 teskefulde citronsaft for at skabe en cremet blanding.

Bedst til rester:

Dæk de resterende (hvis der er nogle tilbage ..) minimum med Toppits® aluminiumsfolie. Men - de smager bedst friskbagt og frisk!

Lignende opskrifter

Juletræsbrownies 19.11.2020

Klæge, søde og julet

Knækbrød, LCHF 10.09.2020

Det knasende frøknækbrød, der med rørt topping bliver en delikatesse

Påskekager 05.04.2020

Sprøde kaninkager af mørdej