Startside > Opskrift > Kolde dage, let nydelse: bouillabaisse på rester af fisk
print

Kolde dage, let nydelse: bouillabaisse på rester af fisk

En lækker og varmende fiskesuppe - der faktisk er nem at lave

Den optimale anledning til at bruge de rester af fisk og skaldyr som du har tilovers? En varm og lækker fiskesuppe. Uden den store anstrengelse kan du kreere en udsøgt bouillabaisse til de kolde vinterdage. Vi viser dig, hvordan du tilbereder en lækker – og frem for alt simpel – fransk fiskesuppe på dine rester af fisk.

Sådan opbevarer du dine fiskerester korrekt

Med vores mediterranske bouillabaisse får du mere alsidighed og lethed ind i dit vinterkøkken. Men ved du også, hvor nemt det er at opbevare rester af fisk korrekt? Hav altid en SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning 3l klar. Så snart du har et stykke fisk tilovers, kan du straks komme det i en frysepose og direkte i fryseren. Selv efter nogle måneder holder posens indhold sig friskt, lækkert og klar til brug i en skøn og smagfuld suppe.Undgå madspild på en enkel og god måde.

Ingredienser

til 8 portioner
800  g rester af fisk
8   tigerrejer
400  g skaldyr
8  dl fiskefond
  dl hvidvin ellerr vermouth
4  spsk olivenolie
3  fed hvidløg
1   knoldfennikel
1   porre
1   melet kartoffel
2   tomater
1   løg
   Krydderier: salt, peber, safrantråde, 1 laurbærblad, 1 timiankvist
Forberedelse
1 h 20 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Opskrift på fransk bouillabaisse

  1. Klargør og skær først løg, kartofler, porre, knoldfennikel og hvidløgsfed.
  2. Overhæld tomaterne med varmt vand, lad dem trække et øjeblik, fjern derefter skind og kerner, og skær tomatkødet i tern.
  3. Skær de optøede rester af fisk i stykker, og krydr dem med salt.
  4. Steg de udskårne grøntsager klare i olivenolie. Kom vin eller vermouth i gryden, og tilsæt krydderurter og krydderier. Hæld fiskefond i gryden.
  5. Kom fiskestykkerne og skaldyr i, lad suppen koge op og derefter simre i 10 minutter ved svagere varme. Tilsæt rejerne i de sidste 5 minutter.

Servér en lys bouillabaisse med et lækkert stykke baguette eller hjemmebagt kartoffelbrød.

Lav en udsøgt bouillabaisse med rester fra højtiden.

Lignende opskrifter

Punktligt til international chokoladedag har vi en særlig opskrift til alle slikmunde derude: veganske appelsin-chokoladetrøfler. Smelter blødt indeni og er omgivet af sprød mørk chokalade på ydersiden - ganske enkelt uimodståelige!

Stop madspildet, nu genanvender vi. Sådan laver du din egen bouillon af grøntsagsrester.

Grøntsagsfad 20.08.2020

Vegatarisk, farveglad og friskt fad med ovnbagte grøntsager