Startside > Opskrift > Fransk, hvid nougat
print

Fransk, hvid nougat

Lidt blødt, lidt hårdt, lidt nøddigt, lidt sødt - og meget godt!

Kære barn har mange navne. Turrón, tyrkisk honning eller - som vi ved bedst - fransk nougat. Sej, ​​blød og sprød, den lækre nougat får sin milde sødme fra en blanding af ristede mandler, pistache, og tranebær. Lav din egen hjemmelavede nougat - perfekt på julebordet til jul.

Ingredienser

til 25 portioner
200  g mandel (med skal)
50  g pistacienødder (usaltet)
25  g skivede mandler
30  g tørrede tranebær
1  stort æg
1  drys salt
1  pakke vanillesukker (8g)
250  g sukker
125  g flydende honning
Forberedelse
20 min + 90 i ugn
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Indstil ovnen til 150 ° C varm luft (hvis du har varme i top og bund, se tip i bunden af ​​teksten). beklæd en bageplade med Toppits® bagepapir, hæld 200 gram mandler på pladen og rist i midt i ovnen i ca. 10 minutter. Tilsæt derefter 40 gram pistacienødder med mandlerne og saml på den ene side af pladen. På den tomme side spreder du 25 gram skiver af mandler og steg derefter alt i yderligere 10 minutter. Fjern pladen fra ovnen, og lad nødderne afkøle helt.

Trin 2:

Mens du venter på, at nødderne skal afkøles, hakkes de resterende pistacienødder (10 gram) og 30 gram tørrede tranebær fint. slå et æg ud, hæld æggehviden i en varmebestandig skål og tilsæt en knivspids salt. Brug en elektrisk pisker og pisk hviden til den er stiv. Du har ikke brug for det æggeblommerne i denne opskrift, så brug det til et godt røræg eller æggekage! Alternativt kan du fryse den - se længere nede i teksten for tip.

Trin 3:

Hæld 250 gram sukker, 1 pose vaniljesukker, 125 gram honning og 2 spsk vand på en stegepande og opvarm over medium varme. Når massen er varmet op, skal du sørge for at røre ordentligt - når du har omrørt denne gang, må du ikke røre dejen mere. Når blandingen er begyndt at koge, skal du bruge køkkentermometeret til at holde styr på temperaturen. 130 ° C - 140 ° C er perfekt! I en tynd strøm hældes den varme blanding forsigtigt i skålen med æggehvider og pisk derefter dejen på høj hastighed i 2 minutter.

Fransk nougat med mandel og pistacie på bagepapir fra Toppits

Trin 4:

Forvarm ovnen til 50 ° C, varm luft. Bland hele mandler, pistacienødder og tørret frugt under æggehviderne. Spred de ristede mandler tyndt på bagepladen foret med bagepapir og spred et 2-3 centimeter tykt lag med nougat-dejen over. Dejen dækker ikke hele pladen. Drys de hakkede pistacienødder over. Bages i ovnen i cirka 90 minutter. Den hvide nougat er perfekt, når overfladen ikke længere skinner, men er smukt mat. Derefter klæber den ikke og bliver også let at skære i fine stykker. Lad nougaten køle helt ned.

Trin 5

Vend nougaten forsigtigt, og tag bagepapiret af. Vend nougaten igen og skær i så store stykker, som du ønsker. Mums!

Tip!

Denne opskrift fungerer ekstra godt, når nougaten bages i en konvektionsovn. Hvis din ovn ikke har denne funktion, kan du stadig bage nougat, men husk følgende: nødderne ristes på samme måde (150 ° C i 10 + 10 minutter), men når du så skal tørre nougat ved 50 ° C skal du forlænge tiden med ca. 20 minutter (i alt 110 minutter). Hold styr på, når nougat lige er blevet mat, så ved du at den er færdig.

Frys æggeblommer ned

Æggeblommer tilovers og ikke sulten efter æggekage? Så er det godt at fryse dem ned! Resultatet er ikke så godt som for æggehvider, men der er et trick for at undgå, at de gule bliver for geléagtige, når de er frosne: salt eller sukker. Til 2,5 dl æggeblomme kræves en halv teskefuld salt eller en spiseskefuld sukker.

Bedst til rester

Skær den hvide nougat i firkanter eller længere stykker og pak i små pakker med Toppits® bagepapir eller aluminiumsfolie. Den hvide nougat forbliver frisk i cirka fire uger.

Lignende opskrifter

Naturlig sødet, saftige og smagsfulde grødmuffins med æble og banan

En halv rød peber, en gulerod eller et lille salathoved? 1,2,3 og så har vi en pesto!

Vegetar boller med smag af Mellemøsten