Startside > Opskrift > Chokoladekage
print

Chokoladekage

Saftig, chokoladerig og uhyggelig god

Festlige Halloween er fyldt med skræmt, sjov - og godbidder i ny og næ. Her bager vi en frygtelig god chokoladekage, der måske ikke er ideel i trick-eller-slik-runden, men som passer perfekt til Halloween-festen eller snack. Dekorer kagen med et spindelvævsmønster - lige så skræmmende som den er sød!

Ingredienser

til 12 portioner
200  g smør
200  g mørk chokolade
150  g strøsukker
4   æg (M)
100  g mel
100  g malede mandler
2  tsk bagepulver
150  g lyschokolade/mørk chokolade
1  dl piskefløde
3  spsk piskefløde
75  g flormelis
Forberedelse
30 minuter bakning; 30 minuter förberedelse
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Vi starter med selve chokoladekagen. Forvarm ovnen til 180 ° C (160 ° C i varm luft). beklæd en springform (Ø 26 cm) med Toppits® bagepapir. Smelt 200 gram smør og 200 gram mørk chokolade i en lille gryde over svag varme. Lad det køle af.

Trin 2:

Mens du venter på, at smøret afkøles, blandes 150 gram sukker og 4 æg med en stavblender i fem minutter, indtil den er let pisket. Hæld langsomt den cremede chokolade i, og pisk sammen.

Trin 3:

Bland 100 gram mel, 100 gram malede mandler og 2 teskefulde bagepulver i dejen hurtigt og korrekt. Hæld dejen i formen og bag i cirka 30 minutter. Lav en stikprøve med en træpind - hvis dejen klæber fast på træpinden, skal kagen bages længere. Lad kagen afkøle i 15 minutter, og løsn kanterne af springformen. Lad kagen afkøle yderligere, anbring den derefter på en rist eller en passende tallerken og fjern bagepapiret - lad kagen være ligge på hovedet.

Trin 4:

Til glasuren finhakkes 150 gram lys chokolade / mørk chokolade. Kog 1 kop piskefløde, fjern det fra pladen og tilsæt chokoladen. Rør blandingen, indtil den bliver en glat dej. Sæt chokoladesaucen til side og lad den afkøle, indtil den er lunken. Spredes over den jævne kagebase ved hjælp af en spartel.

Trin 5:

Bland 75 gram sukker med 2-3 spsk pisket fløde for at danne en tyk masse. fyld en Toppits® sprøjtepose med en dyse i bunden. </ P>

Trin 6:

For edderkoppens spind skal du tegne cirkler på den chokoladedækkede kage. Træk derefter linjer fra den inderste cirkel til det yderste ved hjælp af en træpind (et "spyd" fungerer godt). Lad chokolade glasuren hærde - det kan tage et godt stykke tid. Hvis du vil fremskynde dette, skal du sætte kagen i køleskabet en kort stund.

Tips!

For at gøre kagen ekstra festlig - og uhyggelig - kan du lave edderkopper af fyldte chokoladekiks (f.eks. Oreos), der former kroppen. Brug derefter lakridsbånd til benene, og brug frostingen fra spindelvævet til øjnene. Pupillen er skabt af et lille stykke lakrids. Du har nu bagt en skræmmende god Halloween-kage - velbekommen!

Det bedste til rester:

Pak den resterende kage i Toppits® aluminiumsfolie - de forbliver friske i køleskabet i op til 4 dage.

Lignende opskrifter

I denne opskrift viser vi dig, hvordan du ved hjælp af en frysepose med dobbeltlukning klargør fyld til dine tortellini og nemt kommer det på pastapladerne.

Lækker muffins med et strejf af Grækenland

Safranboller, luciaboller eller svenske lussekatter? De er lige lækre, uanset hvad man kalder dem. Vi giver dig en nem opskrift på dejligt saftige boller