Startside > Opskrift > Blomkålspizza med grøntsagsrester
print

Blomkålspizza med grøntsagsrester

Har du rester af blomkål liggende i dit køleskab? Mangler du opskrifter med blomkål, så kan du bruge dine overskydende grøntsager til at lave en lækker og let pizzavariant.

Mangler du blomkål opskrifter, og har din blomkål allerede har ligget i køleskabet i nogle dage og ventet på at blive brugt, så er det tid til pizza.  Med denne opskrift kan du hurtigt lave en udsøgt pizza med alternativ bund af overskydende blomkål – den er både glutenfri og low carb. Den gyldne bund af blomkål, æg, ost og krydderier bliver ekstra sprød. Få perfekte bageresultater ved at forme blomkålsdejen på Toppits® bagepapir i ark i den ønskede pizzastørrelse – helt skridsikkert, og uden at dejen ruller op.

Ingredienser

til 1 portioner
1  blomkål (ca 700 g)
½  kop valgfri ost (mozzarella, parmesan)
1  sammenpisket æg
   Krydderier efter eget vælg (fx italiensk krydderi)
   Salt og peber
   Valgfrit fyld
Forberedelse
1 time
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Tilberedning pizza af rester af blomkål

  1. Fjern blade på blomkålen. Riv blomkålen fint på et rivejern eller i en foodprocessor.
  2. Giv den fine blomkålsris 4-5 minutter i mikrobølgeovnen, så den bliver blødere.
  3. Lad blomkålsrisen dryppe af, kom dem i et rent klæde, og vrid væden ud. Lad den varme blomkål køle af, inden den trykkes ud, så du undgår at brænde fingrene.
  4. Tænd ovnen på 180 grader.
  5. Bland blomkålsris, ost, æg og krydderier sammen til en jævn dej.
  6. Gør en bageplade klar. Læg et stykke Toppits® bagepapir i ark på bagepladen. Intet klæber sig fast på vores bagepapir, og du skal kun bruge en smule fedt for at undgå, at maden brænder fast..
  7. Nu skal pizzadejen formes. Tryk dejen ud på Toppits® bagepapir i en jævn cirkel. Arbejd skridsikkert: Undersiden på vores bagepapir er skridsikker – derfor bliver det hele, hvor det skal være, når du former din pizzabund.
  8. Bag pizzaen i 25 minutter, og tag den ud af ovnen. Læg det ønskede fyld på pizzabunden, fx spinat, peberfrugt, skinke mv. Bag derefter pizzaen med bund af blomkål i ovnen i yderligere 10 minutter.

Blomkål pizza med rester af grøntsager

Så er det snart tid til at spise! Selvom vi næsten ikke kan forestille os, at der bliver pizza tilovers af dette lækre måltid. Hvis hele pizzaen ikke bliver spist, kan du dække resterne med den selvklæbende Toppits® husholdningsfilm i køleskabet og nyde dem dagen efter.

Vil du gerne prøve endnu flere lækre opskriver og bæredygtige tips? Kig her for at få mere at vide.

Lignende opskrifter

Veganske marengs 10.09.2020

Sød, fluffy og lavet af kikærter!

Perfekt kølig dessert til varme sommerdage

Julestokke 24.11.2020

Klassiske julestokke i en helt ny, sprød og blød udgave!