Startside > Opskrift > Aldrig mere madspild eller brug af kunstige farvestoffer: Royal icing med rødbedesaft og matchapulver
print

Aldrig mere madspild eller brug af kunstige farvestoffer: Royal icing med rødbedesaft og matchapulver

Sæt kulør på dit julefad! Med denne nemme opskrift på glasur med rester af rødbede eller matcha, kan du forvandle dine småkager til søde blikfang til festlige anledninger.

Vi søger for afveksling på kagefadet og sætter kulør på julen! I denne opskrift løfter vi sløret for, hvordan du kan give julens småkager en sød opgradering med en royal icing af naturlige ingredienser. For hvem har da brug for kunstige farvestoffer, når de flotteste farver kommer fra naturen? Den naturligt kulørte glasur af flormelis giver i hvert fald en afvekslende farveeffekt med wow-faktor! Så kan det godt blive jul!

Ingredienser

til 4 portioner
500  g flormelis
2   æggehvider
   6-10 spsk. vand
Forberedelse
30 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Tilberedning

Til royal icing (grundopskrift)

  1. Rør flormelis og æggehvider sammen, til massen bliver glat. 
  2. Tilsæt ca. 6 spsk. vand. Din icing må ikke være for flydende og skal slippe dejskraberen som langsomt flydende lava. (Tilsæt farve til din glasur efter smag og behag)
  3. Kom halvdelen af din glasur i en sprøjtepose med en meget lille tyl.

Tip: De æggeblommer, du har tilovers, kan du uden problemer fryse og bruge på et senere tidspunkt.

Farvning med rødbedesaft

Du kan farve din glasur ved at røre lidt rødbedesaft i den (1 til 3 spsk. med 250 g flormelis og 1 spsk. citronsaft). Jo mere rødbedesaft du bruger, jo mere intensiv bliver den røde farve.

Vigtigt: Sørg for at røre godt rundt, da farven ellers ikke fordeles jævnt i din glasur. Bare rolig: Dine småkager kommer ikke til at smage af rødbeder.

Farvning med matchapulver

Matchapulver giver dit julebag en flot lysegrøn farve. Tilsæt pulveret lidt efter lidt til din glasur, til den opnår den ønskede farveintensitet. Også her gælder: Rør hele tiden rundt, så farven fordeles jævnt.

Tip:

Når glasuren skal i sprøjtepose, skal den have en konsistens, som minder om tandpasta, så den ikke løber ned af kagerne. Det er vigtigt, at du tilsætter vand en smule ad gangen lidt efter lidt. Tilsæt kun en dråbe vand ad gangen, da din glasur ellers hurtigt bliver for flydende. Hvis glasuren først er blevet for flydende, er det svært at opnå den rette konsistens igen. Når du har lavet massen til din glasur, kan du dække den med Toppits® husholdningsfilm, så den ikke udtørrer, inden den skal bruges.

Kom derefter din glasur i en sprøjtepose fra Toppits®, når du er klar til at bruge den. På den måde kan du nemt dekorere dine småkager, og derudover kan du vælge mellem to tyller til sprøjteposer. Disse genanvendelige tyller kan tages af sprøjteposen og vaskes. Hvis du vil lave fin skrift eller pynt, kan du klippe et lille hjørne af sprøjteposen.

Er du sulten efter flere lækkerier?

Hvilken dej kan bruges til næsten al slags julebagning? Dejen til de engelske småkager shortbread er en klassiker til din julebagning. Den er nem at lave, og du kan bruge den til et væld af forskellige småkager i alle mulige former, som du efterfølgende kan pynte fantasifuldt med glasur. Med vores trinvise vejledning er det let som en leg at lykkes med dejen. Dine småkager holder sig desuden friske i Toppits® Zipper® genlukkelige plastposer. Så kan du altid tage et stykke frisk shortbread ud, når du har lyst til noget lækkert.

Lignende opskrifter

Piroger 16.02.2021

Hjemmelavede piroger - til udflugt og frokost,

Den perfekte start på grillsæsonen: Avocado på grill fyldt med let quinoa salat!