Startside > Opskrift > 2-i-1 opskrift Hjemmelavet mandelmælk og energy balls
print

2-i-1 opskrift Hjemmelavet mandelmælk og energy balls

På grund af sin nøddeagtige smag er mandelmælk perfekt til madlavning, bagning eller som mælk i kaffen. Vi viser dig, hvordan du selv kan fremstille den og lave lækre energy balls af resterne samtidigt.

Plantebaseret mælk er et populært alternativ til den gængse komælk og har i dag erstattet den i mange hjem. Uanset, om den er baseret på havre, soja eller nødder - udvalget af vegansk mælk er stort. I den forbindelse har den populære mandelmælk en særligt fyldig smag, kan bruges til meget forskelligt og man kan ikke forestille sig et supermarked uden den. Men du kan også nemt lave den selv derhjemme - og du skal kun bruge tre ingredienser! Af den tiloversblevne mandelpure kan du derefter tilberede lækre energy balls - sålede undgår du madspild og har den perfekte, sunde snak lige ved hånden. Prøv 2-i-1 opskriften nu:

Ingredienser

til 8 portioner
   Til 1l mandelmælk:
200  g mandler (udblødt natten over)
1  l vand
   lidt ahornsirup som sødemiddel
   Til energy balls:
1  kop af mandelpureen
3  spsk jordnøddesmør
1  kop ahornsirup
1  plade chokolade
1  nip salt
   Valgfrit: Kakaopulver og kokosmel
Forberedelse
30 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Tilberedning:

Mandelmælk:

Udblød mandlerne i koldt vand natten over (cirka 8 timer) - så er de nemmere at purere næste dag. Kassér vandet efter udblødningstiden. Kom mandlerne i blenderen sammen med 1 liter friskt vand og lidt ahornsirup, og purer dem, indtil du har en ensartet, hvid væske. Filtrér blandingen gennem et rent viskestykke, og opsaml den i en skål. Så er den hjemmelavede, plantebaserede mælk færdig. Kom den på en flaske, luk den, og opbevar den i køleskabet i op til fem dage. 

Energy balls:

Mandelpureen, der bliver tilovers, når mandelmælken sies fra, kan du lave lækre energy balls af som den er! Dertil skal du blot komme jordnøddesmør, ahornsirup, chokolade og mel efter eget valg i blenderen og purere det. Rul derefter massen til små kugler, og tril dem i kakaopulver eller kokosmel, alt efter smag og behag. Lækkert!

Kom energy balls i en lille skål, som er dækket med Toppits® husholdningsfilm for at holde dem friske.

Vil du også gerne prøve andre opskrifter på søde lækkerier, som du kan byde på til kaffen om eftermiddagen eller bare som en lille snack nu og da? Kig ind på vores website, og prøv også kræfter med lækre bagt cheesecake eller frugt energibars. God fornøjelse i køkkenet!

Lignende opskrifter

Sød og crunchy - med chokolade og mandel!

Frugt energibars 15.09.2020

Hurtige energibar med langsom energi

Syrlig, sommer smuldretærte