Startside > Opskrift > Sødekartoffelfalafel
print

Sødekartoffelfalafel

Vegetar boller med smag af Mellemøsten

Rester af søde kartofler fra din sidste middag? Fantastisk! Forvandle den populære knold let sammen med smagfulde krydderier som koriander og spidskommen og lav din egen falafel! Bag den i ovnen og bevar dens kvaliteter: søde kartofler er fyldt med antioxidanter og fiber. Match med pitabrød eller med en dejlig salat af rødbeder, gulerødder og courgette toppet med hummus og frø.

Ingredienser

til 4 portioner
700  g sødekartofler
2  spsk mel
1  pakke kikærter (ca 240 g)
1  stor løg
2  fed hvidløg
2  spsk frisk persille
1  tsk spidskommen
1  bundt frisk koriander
  tsk malet koriander
2  spsk citronjuice
½  tsk salt
100  g mel
   Hummus, pitabrød, gulerødder, zucchini, frø
Forberedelse
80 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Saml ingredienserne. Hvis sødekartoffel ikke allerede er bagt, skal du starte ovnen på 225 grader og stege kartoflen, indtil du let kan stikke den igennem med en gaffel. Lad kartoflerne køle helt ned, og fjern skrællen.

Trin 2:

Anbring den afkølede sødekartoffel i en stor skål og mos med en gaffel. Tilsæt mel, kikærter, hakket løg og hvidløg, hakket persille og koriander, spidskommen, citronsaft og salt. Fortsæt med at mose grundigt, indtil massen er jævn og blød. Hvis du løber tør for tid, kan du bruge en foodprocessor - bare sørg for, at massen ikke bliver for vandig.

Trin 3:

Nu er det tid til at forme falafelen. Du kan bruge dine hænder, en teske - lige det der passer til den størrelse af falafel, du ønsker. Rul til kugler eller tryk for fladere bøffer og placer derefter på en bagepapir belagt ovnplade. Dæk arket med plastfolie og køleskab i ca. 45 minutter.

Falafel af sødkartoffel med Toppits

Trin 4:

Indstil ovnen til 190 grader. Fjern pladen fra køleskabet, og bag falafelen i cirka 10 - 12 minutter, eller indtil den er gylden og sprød. Hvis du vælger flade kugler, er det nok at bage falafelen i 8 - 10 minutter.

Falafel af sødkartoffel med Toppits

Trin 5:

Klar til at nyde! Serveres sammen med pitabrød og grøntsager, eller placeres på en salatbåd med for eksempel bolsjebeder og høvlede gulerødder. Hummus og græskarfrø er supergode!

Tip:

Lav et stort portion falafel og frys ned, du sparer bare tid og sørger for, at du virkelig bruger og spiser alt - bare tø op og kog, når lysten melder sig! Du kan fryse den forbagte falafel, men det er bedst, hvis du optør kuglerne, inden de bages. Rul falafelen og læg den på en plade dækket med plastfolie. I fryseren i cirka en time, så de størkner. Tag dem ud og læg dem i en tæt pose, f.eks. En Safeloc® eller en af ​​vores trelags frysepose. Falafel forbliver frisk i 6 måneder i fryseren!

Lignende opskrifter

En halv rød peber, en gulerod eller et lille salathoved? 1,2,3 og så har vi en pesto!

Bagt cheesecake 14.08.2020

Cremet og kraftfuld - med dulce de leche

Knasende, sprød og med aromaen af ​​rosmarin