Startside > Opskrift > Rødbedehummus
print

Rødbedehummus

Sunde, cremede, vegetariske kikærterhummus

En fyldig, let og farverig blanding lavet af velsmagende rødbeder bagt i aluminiumspakker i ovnen. Åbn en pakke kikærter og bland sammen - så er din hjemmelavede hummus næsten færdig! Passer såvel som dip til grøntsagsstænger som en cremet sauce til stegt kylling, eller hvorfor ikke falafel?

Ingredienser

til 4 portioner
250  g friske rødbeder
1  tsk olivenolie
½  tsk salt
1  dåse kikærter (ca 400 g)
1   hvidløgsfed
3  spsk citronsaft
1  spsk tahini
1  tsk spidskommen
Forberedelse
35 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Forvarm ovnen til 180 ° C i varm luft (med top- og bundvarme har du brug for 200 ° C). Vask rødbederne, tør dem, fjern stilkene, og anbring derefter roerne på et stykke Toppits® aluminiumsfolie. Hæld 1 tsk olivenolie over, og luk derefter pakken. Placer aluminiumspakkerne på en bageplade, og anbring i ovnen til bagning i cirka 30 minutter. Når roerne er færdige med at bage, skal du åbne pakkerne og lade køle af helt.

Trin 2:

Hæld kikærterne over i en si, og skyl med vand, indtil de ikke længere skummer. Lad ærterne dræne. Skræl en squash, riv den og hak den fint.

Rødbedehummus med fetaost og urter

Trin 3:

Læg kikærter, hvidløg, 1/2 tsk salt, 3 spsk citronsaft, 1 spsk tahini og 1 tsk spidskommen i en høj beholder. Tilsæt roerne og kør med en håndmikser, indtil du har en fløjlsagtig puré. For en ekstra velsmagende og fin hummus, dekoreres med urter, nødder, feta eller olivenolie, når det er tid til at servere blandingen. Pitabrød eller baguette passer perfekt!

Rødbedehummus med fetaost og olivenolie

Tip:

Hvis du ikke har tid til at bage roerne i ovnen, er det også muligt at bruge forkogte, vakuumpakkede roer. Vær dog forberedt på, at du ikke får en lige så smuk, intens lyserød farve.

Bedst til rester:

For at nyde hummus i en ekstra lang tid skal du dække resterne med Toppits® plastfolie og opbevare i køleskabet i op til tre dage. </ P>

Lignende opskrifter

Knasende, sprød og med aromaen af ​​rosmarin

Quiché med laks 25.08.2020

Enkleste retter til sammenkomster

sommer smag på grillen