print

Piroger

Hjemmelavede piroger - til udflugt og frokost,

Restkylling, hakket kød, hakket kød, stegte svampe, kålsalat.. Undgå madspild og lav dine egne tærter af rester, du har derhjemme - perfekt til udflugter og let at tø og varme op til hurtige frokoster med sultne børn. Kan variere uendeligt - hvilken fyld vælger du?

Ingredienser

til 10 portioner
50  g gær
5  dl vand
½  dl olja
1  tsk sukker
1  tsk salt
10  dl hvedemel/sigtet speltmel
   Fyldning
400  g hakket oksekød
1   rød peber
1  gult løg
1  spsk olie
2  spsk tomatpuré
1  dåse hakket tomater (200 g)
2  tsk grillkrydderi
2  knivspids sort peber
1  tsk salt
1  knivspids sukker
   Pensling
1   æg
1  spsk mælk
½  tsk salt
Forberedelse
2 h
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Dej

Opløs gæret i lunkent vand. Tilsæt olie, sukker, salt och halvdelen af melet og ælt det sammen - gerne med maskine.

Tilsæt mere mel efterhånden og ælt godt indtil du har en smidig dej som slipper kanterne. Lad det hæve overdækket med Toppits® platsfolie i 45 minutter.

Trin 2:

Fyld

Finhak løg og hvidløg. Hak peberfrugten groft. Steg løg, peberfrugt og hakket oksekød i olie på middelvarme.

Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og krydderier, lad det simre i 10 minutter. Stil til siden for at afkøle.

Trin 3:

Montering

Beklæd to plader med Toppits® bagepapir.

Pisk æg, mælk og salt sammen og stil til siden.

Læg dejen på melet bord eller rul direkte ud på vores skridsikre bagepapir. Del dejen i to og rul ud til en ½ cm tyk dejplade. Tryk runde forme ud, ca 10 cm i diameter for små og 20 cm for store. Anvend en kageform, eller mål med et glas, skål eller lignende.

Læg fyldet i midten af de runde dejstykker, pensle dejkanterne med pisket æg og fold dem sammen til en halvmåne. Anvend en gaffel til at trykke kanterne sammen. Læg pirogerne forsigtigt på pladen og lad det hæve overdækket i en halv time. Gør det samme med den anden dejhalvdel.

Trin 4:

Bagning

Sæt ovnen på 220 grader. Pensle pirogerne med sammenpisket æg. Bag i midten af ovnen i 10-12 minutter (små), 20 minuter (store) eller til de har fået farve.

Lad afkøle på risten.

Lignende opskrifter

Nektaringalette 24.09.2020

Saftig og herlig tærte direkte fra pladen

Knækbrød, LCHF 10.09.2020

Det knasende frøknækbrød, der med rørt topping bliver en delikatesse

Læskende, frisk og med en sprød topping - velegnet til varme og kolde dage