Startside > Opskrift > Lav rester af boghvede om til lækre fritters
print

Lav rester af boghvede om til lækre fritters

Det kan være svært at portionsopdele boghvede – som regel ender en stor del i skraldespanden. Du kan dog opbevare det korrekt og genbruge det næste dag til de skønneste vegetariske boghvedepandekager.

Info om boghvede: Det glutenfri alternativ til korn leverer ikke blot førsteklasses protein og en stor portion vitale stoffer, men er også hurtigt at tilberede, bevare og forarbejde. Den boghvede, du har kogt i dag, er nem at gemme og holde frisk i køleskabet overdækket med husholdningsfilm. I dagene efter kan du altid opgradere boghveden til de skønneste fritters! Uanset om de skal bruges som topping på salat, som bøf i en burger eller som en lille snack til festen – en vegetarisk lækkerbisken som denne kan bruges i et utal af sammenhænge og er altid et sikkert hit!

Her får du opskriften på den simple, men lækre løsning til at undgå madspil:

Ingredienser

til 2 portioner
125  ml boghvede
125  ml vand
½  spsk salt
3  spsk mel
½   løg
1  tsk sojasauce
1  spsk olie
   hvidløg
Forberedelse
30 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Kom dem forkogte boghvede i en stor skål.

Trin 2:

Bland mel, løg i små tern og sojasauce sammen med boghveden, og smag til med hvidløg. Ælt massen.

Trin 3:

Fugt hænderne, og form massen til ca. 3 fritters. Varm olie op i en pande, og steg dine fritters med boghvede i ca. 5-8 minutter på hver side, til de er gyldenbrune.

Nu har du lavet de lækreste, vegetariske og endda veganske fritters ud af dine boghvederester fra dagen før. Sikke en opgradering af dine madrester! Og hvis du også har lidt forårsløg, peberfrugt, svampe eller andre rester i køleskabet, som trænger til at blive brugt, så kan du bruge dem til andre varianter af fritters eller boghvedemel opskrifter. Snit grøntsagerne fint, bland dem i boghveden, smag til, og kom efter behov lidt ekstra mel i for at samle massen.

Overskydende fritters kan overdækkes med Toppits® Husholdningsfilm og gemmes i køleskabet, så de kan nydes i dagene efter! Eller: Du kan også opbevare din fritters med boghvede i en SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning i fryseren og bruge dem på et senere tidspunkt.

Du kan få flere oplysninger om frysning af mad på vores website. Her finder du mange tips og tricks: Fra korrekt frysning af gærdej til opbygning af et forråd til ingefærshots i din fryser! Kig forbi!

Lignende opskrifter

Sæt kulør på dit julefad! Med denne nemme opskrift på glasur med rester af rødbede eller matcha, kan du forvandle dine småkager til søde blikfang til festlige anledninger.

En rund kiks, en trekant og så lidt glasur - vores grantræer er klar!

Rødbedebrød 10.09.2020

Så farverig, fuld og velsmagende - perfekt med ost og honning