Startside > Opskrift > Grøntsagsfad
print

Grøntsagsfad

Vegatarisk, farveglad og friskt fad med ovnbagte grøntsager

Grøntsager er alt andet end kedelige: væk er de dage, hvor de blev brugt i sideretter og bestod primært af rå revede gulerødder, konserves majs og icebergsalat. I denne enkle opskrift fokuserer vi på vitamin- og smagfulde godbidder, og lader marinader og krydderier øge aromaerne. Resultatet? En sund eksplosion af smag med langsom energi og langvarig mætning.

Ingredienser

til 4 portioner
1   blomkålshoved
1   fennikel
3   gulerødder
1  rød paprika
1   zucchini
1   aubergine
1   hvidløgsfed
15  g ingefær
1   citron
7  tsk olivenolie
2  spsk olivenolie
   salt, peber
1  tsk honning
1  tsk tørret timian
1  tsk tørret oregano
1  spsk tahini
1  bundt persille
Forberedelse
35 min + 25 min forberedelse
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Del blomkålen i tredjedele. Opdel derefter en tredjedel i små buketter, og riv resten på et rivejern i stykker så store som riskorn. Sæt til side.

Trin 2:

Skræl fennikelen, og skær den i 1 cm brede stykker. Rengør og skræl gulerødderne, skær dem derefter i 2 cm tykke terninger. Skyl og rengør paprikaen og skær den i 2 cm skiver. Vask zucchini, tør den af ​​og halveres på langs. Fjerne kærnerne med en ske og skær den i 4 cm terninger. Vask auberginen, skær i to og derefter i 2 cm stykker. Skræl ingefæren og riv fint. Vask citronen i varmt vand, tør den af, finriv skrællen, og pres saften ud.

Trin 3:

Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader i en varmluftsovn). Læg et ark Toppits® bagepapir på pladen - inden grøntsagerne går i ovnen er det tid til at marinere.

Læg de forudskårne grøntsager i en Toppits® et liters Zipper® pose. Du starter med fennikel, masserer den grundigt i posen og læg derefter grøntsagerne på papiret. Rengør ikke posen mellem de forskellige grøntsager - aromaerne, der er udviklet af de mange krydderikombinationer, er fantastiske!

Så mariner grøntsagerne i følgende rækkefølge:

- Fennikel + 2 tsk olivenolie + 1 knivspids

- Blomkålbuketter + 1 tsk olivenolie + 1 tsk citronskal + en knivspids salt

- Gulerødder + 1 tsk olivenolie + revet ingefær + 1 tsk honning + 1 knivspids

- Peberfrugter + 1 tsk olivenolie + 1 tsk timian + 1 knivspids

- Zucchini + 1 tsk olivenolie + 1 tsk oregano + 1 knivspids

- Aubergine + 1 tsk olivenolie + 1 tsk Ras El Hanout

Trin 4:

Bag grønsagerne i den forvarmede ovn (på det andet niveau ovenfra) i cirka 25 minutter.

Trin 5:

Forbered tahiniedressingen, mens du bager grøntsagerne. Skræl hvidløg og hak fint. Bland hvidløg, 2 spsk tahini, 1 spsk varmt vand og 2 spsk citronsaft i en skål og rør godt. Smag med salt og peber.

Trin 6:

Skyl persillen, ryst tør og hak fint. Varm to spiseskefulde olivenolie i en stegepande. Tilsæt den revede blomkål og sauter (omrøres ofte!) over middel varme i fem minutter. Vend persille.

Trin 7:

Tag grøntsagerne ud fra ovnen. Læg en base af blomkål ris i hver skål, og anbring derefter den duftende zucchini, blød aubergine og alle de andre godbidder. Top med tahinidressing og eventuelt drys cashewnødder over - det fuldender retten. Velbekommen.

Bowl med grøntsager, blomkålsris og dressing

Top tip:

Dæk de bagte grøntsager der er tilovers med Toppits® plastfolie eller overtrækshætter stærk. Sæt i køleskabet og spis som antipasti - utroligt godt!

Lignende opskrifter

Denne type muffin er hurtig at lave, og med flot pynt og med en hjemmelavet muffinform af bagepapir er den super til påskebordet.

For meget polenta? Det sker aldrig. Når resultatet er lækre fritter, smager majsgrøden mindst lige så godt dagen efter.