Startside > Opskrift > Grøntsagsfad
print

Grøntsagsfad

Vegatarisk, farveglad og friskt fad med ovnbagte grøntsager

Grøntsager er alt andet end kedelige: væk er de dage, hvor de blev brugt i sideretter og bestod primært af rå revede gulerødder, konserves majs og icebergsalat. I denne enkle opskrift fokuserer vi på vitamin- og smagfulde godbidder, og lader marinader og krydderier øge aromaerne. Resultatet? En sund eksplosion af smag med langsom energi og langvarig mætning.

Ingredienser

til 4 portioner
1   blomkålshoved
1   fennikel
3   gulerødder
1  rød paprika
1   zucchini
1   aubergine
1   hvidløgsfed
15  g ingefær
1   citron
7  tsk olivenolie
2  spsk olivenolie
   salt, peber
1  tsk honning
1  tsk tørret timian
1  tsk tørret oregano
1  spsk tahini
1  bundt persille
Forberedelse
35 min + 25 min forberedelse
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Del blomkålen i tredjedele. Opdel derefter en tredjedel i små buketter, og riv resten på et rivejern i stykker så store som riskorn. Sæt til side.

Trin 2:

Skræl fennikelen, og skær den i 1 cm brede stykker. Rengør og skræl gulerødderne, skær dem derefter i 2 cm tykke terninger. Skyl og rengør paprikaen og skær den i 2 cm skiver. Vask zucchini, tør den af ​​og halveres på langs. Fjerne kærnerne med en ske og skær den i 4 cm terninger. Vask auberginen, skær i to og derefter i 2 cm stykker. Skræl ingefæren og riv fint. Vask citronen i varmt vand, tør den af, finriv skrællen, og pres saften ud.

Trin 3:

Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader i en varmluftsovn). Læg et ark Toppits® bagepapir på pladen - inden grøntsagerne går i ovnen er det tid til at marinere.

Læg de forudskårne grøntsager i en Toppits® et liters Zipper® pose. Du starter med fennikel, masserer den grundigt i posen og læg derefter grøntsagerne på papiret. Rengør ikke posen mellem de forskellige grøntsager - aromaerne, der er udviklet af de mange krydderikombinationer, er fantastiske!

Så mariner grøntsagerne i følgende rækkefølge:

- Fennikel + 2 tsk olivenolie + 1 knivspids

- Blomkålbuketter + 1 tsk olivenolie + 1 tsk citronskal + en knivspids salt

- Gulerødder + 1 tsk olivenolie + revet ingefær + 1 tsk honning + 1 knivspids

- Peberfrugter + 1 tsk olivenolie + 1 tsk timian + 1 knivspids

- Zucchini + 1 tsk olivenolie + 1 tsk oregano + 1 knivspids

- Aubergine + 1 tsk olivenolie + 1 tsk Ras El Hanout

Trin 4:

Bag grønsagerne i den forvarmede ovn (på det andet niveau ovenfra) i cirka 25 minutter.

Trin 5:

Forbered tahiniedressingen, mens du bager grøntsagerne. Skræl hvidløg og hak fint. Bland hvidløg, 2 spsk tahini, 1 spsk varmt vand og 2 spsk citronsaft i en skål og rør godt. Smag med salt og peber.

Trin 6:

Skyl persillen, ryst tør og hak fint. Varm to spiseskefulde olivenolie i en stegepande. Tilsæt den revede blomkål og sauter (omrøres ofte!) over middel varme i fem minutter. Vend persille.

Trin 7:

Tag grøntsagerne ud fra ovnen. Læg en base af blomkål ris i hver skål, og anbring derefter den duftende zucchini, blød aubergine og alle de andre godbidder. Top med tahinidressing og eventuelt drys cashewnødder over - det fuldender retten. Velbekommen.

Bowl med grøntsager, blomkålsris og dressing

Top tip:

Dæk de bagte grøntsager der er tilovers med Toppits® plastfolie eller overtrækshætter stærk. Sæt i køleskabet og spis som antipasti - utroligt godt!

Lignende opskrifter

Punktligt til international chokoladedag har vi en særlig opskrift til alle slikmunde derude: veganske appelsin-chokoladetrøfler. Smelter blødt indeni og er omgivet af sprød mørk chokalade på ydersiden - ganske enkelt uimodståelige!

Sød, varm og uimodståelig god!

Stop madspild. Vi har den perfekte zero waste-opskrift til efteråret.