Startside > Opskrift > Briocher med safran
print

Briocher med safran

Dejligt julede briocher i muffinforme med smag af safran

Lette, puffede og gyldne safranbriocher – kan sættes på dessertbordet til jul eller nydes til en kop te eller gløgg til advent. Her får du en nem opskrift med fuld smag og farve på de små, luftige boller, der enten kan skæres over og spises med smør eller måske dyppes i flormelis for at få en sødere variant. 

Opskriften giver dig juleudgaven af den franske brioche, som får sin dejlige, fyldige smag og sit sprøde ydre takket være masser af smør og æg. 

Tips! Hvis du vil have en endnu mere luksuriøs bolle, kan du putte et stykke hvid chokolade i midten af bollen, inden den bages :-)

Ingredienser

til 25 portioner
  dl mælk
25  g gær
3   æg
½  dl sukker
½  g safran
1  krm salt
  dl hvedemel
200  g smør
   Topping: 0,5 dl mælk eller 1 æg + flormelis
Forberedelse
30 min, 1 h gæring, 10 min bagning
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Tag smørret frem, og skær det i mindre stykker. Lad det blive en smule blødt. Opløs gæren i lunken mælk.

Stød safran og lidt sukker med en morter.

Trin 2:

Tilsæt safran, sukker, salt, mel og æg, og ælt det godt, gerne med en maskine, indtil dejen slipper kanterne.
Tilsæt smørret et stykke ad gangen, indtil det hele er blandet.
Dæk skålen med Toppits® plastfolie, og lad dejen hæve i en time.

Trin 3:

Placer Toppits® Flower muffinforme i en muffinplade.
Læg dejen på et melstrøet bord, del den i mindre dele, og form den til boller, som lægges i muffinformene.
Lad hæve til dobbelt størrelse under et klæde, mindst en time.

Trin 4:

Indstil ovnen på 225 grader.

Trin 5:

Briocherne pensles med mælk eller pisket æg.
Bages i nederste del af ovnen, indtil de har fået farve, ca. 7-10 minutter.
Lad briocherne køle af, og drys med flormelis.

Bedst til rester!

Som med det meste bagværk er safranbriocher mest velsmagende, når de er friskbagte, men disse briocher kan også fryses ned, hvilket er perfekt, hvis du begynder at bage tidligt i december for at slippe for julestress senere! Når briocherne er helt afkølede, kan de fryses i Toppits® Safeloc®-poser. Briocherne holder sig friske i fryseren i ca. 3 måneder.

Lignende opskrifter

Stop madspildet, nu genanvender vi. Sådan laver du din egen bouillon af grøntsagsrester.

En halv rød peber, en gulerod eller et lille salathoved? 1,2,3 og så har vi en pesto!

Vegetar boller med smag af Mellemøsten