Kan bagepapir brænde?

Toppits® bagepapir i ark er fremstillet af naturlige råvarer, hvilket betyder, at det i bund og grund består af et brændbart materiale. Det betyder dog ikke, at bagepapiret begynder at brænde, så snart du putter det i ovnen – det er jo trods alt lavet til at blive brugt netop dér.

Brug naturligt bagepapir i ovnen

Hvis det anvendes på den rigtige måde, kan bagepapir anvendes i ovnen uden problemer. Papiret tåler høje temperaturer og er varmebestandigt ved op til 220°C.

Placer bagepapiret korrekt

Hvis bagepapiret ikke ligger ordentligt på bagepladen eller i kageformen, kan det komme i kontakt med varmeelementerne øverst i ovnen eller i siderne og dermed antændes. Takket være det innovative bagepapir fra Toppits® med den skridsikre underside glider papiret ikke rundt og ender med at ligge skævt.

Desuden bør du ved tilberedning eller bagning i ovn sikre, at bagepapirets hjørner ikke kan blive bøjet opad, hvilket kan ske, når luften cirkulerer i en varmluftsovn.

Du kan naturligvis nemt klippe bagepapiret i en passende størrelse, så det passer til formen eller pladen og bliver siddende - du kan være sikker på, at den skridsikre underside giver det bedste resultat. 

Intet brænder fast på bagepapiret

Når du skal anvende bagepapir, sørger brugsanvisningen på pakken for, at du bruger det korrekt. For eksempel kan du læse, hvor høj en temperatur papiret kan tåle. Overvej at kassere bagepapiret efter brug. Det kan nemlig være for tørt at bruge igen, da tørheden indebærer en højere risiko for antændelse.

Hvis du følger anvisningerne på pakken, kan bagepapiret, som er fremstillet af naturlige materialer, anvendes til optimal bagning af kager, brød, pizzaer og meget anden lækker mad i ovnen.

Anbefalede produkter