Startside > Tips & Tricks > Frys gærdej - på rette måde
print

Frys gærdej - på rette måde

Bagte boller og friskt brød uden lang hævning - takket være fryseren.

Elsker du hjemmelavet varmt brød eller lune boller med ost og smør til morgenmad? Det gør vi, og vi har et tip, der betyder, at du ikke behøver at stå tidligt op for at bage: frys din gærdej med Toppits® fryseposer! Med vores tre-lags fryseposer er den færdige dej i gode hænder, og den har kun brug for en lille plads i fryseren. Når det er tid til at optø dejen før bagning, skal du lade den være i posen - den vil være ekstra blød og let at rulle ud.

24. September 2020, 15:52 Uhr

Trin for trin: en perfekt frosset gærdej

1. Forbered gærdej og frys

Forbered, bland dejen og hæld den derefter i en frysepose fra Toppits®. En dej på 500 gram passer perfekt til en tre liters SafeLoc® pose, eller en tre liters Zipper® all-round pose. Uanset hvilken pose du vælger, skal du lukke den uden at presse overskydende luft ud.

2. Godnat - Tag den gærede dej ud fra fryseren

Aftenen før bagning fjernes den forberedte dej fra fryseren og placeres på køkkenbordet uden at åbne posen. Dejen skal nu optø ved stuetemperatur i ca. 12 til 15 timer for at hæve. Eventuelt er posen steget under gæringsprocessen, men i alle tilfælde er dejen nu klar til at blive bagt!

3. God morgen - nu er det tid til at bage!

Tag nu den gærede dej fra fryseposen, ælt den og form den som du vil: et brød, glatte boller, hvedekrans eller måske kanelboller? Læg dejen på en bageplade dækket med Toppits® bagepapir, dæk med et fugtigt håndklæde og lad hæve i yderligere 20 minutter. Hvis du er supersulten ved morgenmaden og ikke kan vente endnu et sekund, kan du bage boller i ovnen uden den netop nævnte gæring. Bag bollerne i den forvarmede ovn ifølge opskrift - med en tilberedt dej kan bagetiden være cirka fem minutter længere. Tag boller, brød, krans eller hvad du end har bagt til perfektion og nyd den umodståelige aroma af nybagt!

Mere inspiration

Høj energiboost I små doser