Startside > Tips & Tricks > Sådan fryser du blommer korrekt
print

Sådan fryser du blommer korrekt

Frys friske blommer: Med nogle få forberedelser har du altid spiseklare blommer på frost inden for rækkevidde.

I månederne fra juli til september har blommer sæson. Her kan vi plukke denne stenfrugt direkte fra træet og nyde den helt frisk, og vi kan bruge den, når vi skal bage og lave kompot. Men vi kan også konservere den. Stenfrugt egner sig super til opbevaring i din fryser, og kan senere tøs op, når du skal bruge den. Det praktiske herved: Du sparer tid under den senere tilberedning og plads i din fryser, når du gør frugt spiseklar og allerede har fjernet sten eller kerner.

07. September 2022, 14:24

Frysning af blommer uden sten

Det giver mest mening af fryse blommer, så de er klar til den videre tilberedning, og det betyder, at alle sten skal fjernes – sådan gør du:

  1. Start med at sortere meget blød eller beskadiget frugt fra, og lav en blommekompot af den. Det er nemlig de faste blommer, der egner sig bedst til frysning. Vask frugten, og fjern sten og blade. Til sidst tørrer du forsigtigt blommerne af.

  2. Nu skal stenene fjernes: Skær blommerne op i siden med en skarp kniv, og fjern stenene.

  3. Du kan undgå, at blommerne fryser sig fast til hinanden, ved at fryse dem, når de ligger med mellemrum på en tallerken, i ca. en time. Derefter kan du komme blommerne i en Toppits® SafeLoc® 1l frysepose med dobbeltlukning og derefter tilbage i din fryser.


Frysning af blommer med sten

Har du allerede en bestemt opskrift i hovedet, og skal du bruge hele blommer, som ikke er skåret i halve og har fået fjernet stenene? Hvis du eksempelvis vil lave indbagte hele blommer, så skal stenene ikke tages ud på forhånd. Det er også muligt at fryse hel frugt! Grundlæggende skal du følge samme fremgangsmåde som beskrevet ovenfor, men blot udelade trin 2.

Tips og tricks til frysning af blommer

Det er også værd at vide, at du kan opbevare dine blommer i op til 12 måneder i din fryser. Når du skal bruge dine blommer fra fryseren, så er det som regel slet ikke nødvendigt at tø dem op på forhånd! Vil du gerne bruge dem til en blommetærte? Det er ikke noget problem. Når du skal bage, skal du blot følge opskriften – blommerne tør op, mens du arbejder. Det samme gælder en lækker kompot – super til efterår: Start på samme måde, som du ville gøre med frisk frugt.

Har du nu fået lyst til at bage med frugt? Hvad siger du fx til en lækker tærte med dine nedfryste blommer?

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Det er sommer, og det betyder afslutningen på sæsonen for auberginer – men ikke på opskrifter som fx musaka mv.! Frys årstidens grøntsager korrekt, og nyd dem flere måneder senere.

Har du snittet for mange løg, eller har du for mange løg derhjemme, som snart skal bruges? Så frys dem ned! Det ikke bare bæredygtigt, men også praktisk. Vi viser dig, hvordan du bedst fryser løg.

Uanset pastatype – om det er spaghetti, fusilli eller penne – kogt pasta er nemt at fryse og gøre holdbar i længere tid.