Startside > Tips & Tricks > Korrekt frysning og optøning af frisk gær
print

Korrekt frysning og optøning af frisk gær

Har du frisk gær tilovers efter bagning? Ingen problemer: Gær kan du sagtens fryse og senere tø op, når du har brug for den. Vi viser dig hvordan.

Kanelsnegle, gugelhupf eller hjemmelavet brød: Når man bager med gær, får man et vidunderligt resultat. Erfarne bagere er enige: Frisk gær egner sig bedre til visse typer dej end de tørre alternativer. Tit har man dog slet ikke brug for en hel pakke gær i en opskrift. Men det gør ikke noget – for frisk gær kan nemt fryse og senere tages op med Toppits® SafeLoc frysepose med dobbeltlukning. Gærens værdifulde egenskaber bevares selv ved lave temperaturer – hvis vigtige punkter overholdes. Vi viser dig de vigtigste tips og tricks til frysning af gær.

16. April 2022, 09:35 Uhr

Frysning af gær: Sådan gør du

Kan man fryse gær? Ja, det afhænger blot af den rigtige indpakning. Hvis gær pakkes lufttæt, så bevares dens hæveevne, og så kan gær fryses. Derfor er det bedst at bruge SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning fra Toppits®. De gør det let som en leg at fryse gær. Sådan gør du:

  1. Det er en god idé at fryse gæren i praktiske portioner. Skær gæren ud i de ønskede stykker.
  2. Læg derefter gærstykkerne i en SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning. Sørg for, at der er afstand mellem stykkerne, så de ikke fryser fast til hinanden. Vores 1 liter SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning egner sig perfekt til formålet og giver dig tilstrækkeligt med plads.
  3. Til sidst skal du lukke al luften ud af posen, lukke den og komme den i fryseren. Færdig!

Optøning af gør: Hvad du skal bruge

Takket være den integrerede SafeLoc® dobbeltlukning og den praktisk åbningslaske er SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning nemme at åbne og lukke igen. På den måde kan du altid tage en portion frossen gær op, når du har brug for den.

Ved optøning kan gæren ændre konsistens og blive flydende. Men du kan være helt rolig: Det har ingen indflydelse på gærens hæveevne, og din dej bliver lige så luftig, som den skal være. Under optøning er det bedst at have gæren stående i en lille skål eller underkop i køleskabet. Får du spontan lyst til at bage? Det er heller ikke noget problem: Når det skal gå stærkt, kan du tage gæren direkte op af fryseren og komme den i den lunkne væske til din dej – så er du i gang!

Hvor længe kan gær holde sig på frost?

Når den friske gær pakkes lufttæt, kan den holde sig på frost i et halvt år, helt uden at det påvirker kvaliteten. Hvis gæren ligger længere i fryseren, kan den dog miste noget af sin virkning. Har din gær ligget mere end et halvt år i fryseren, eller vil du blot være sikker på, at din dej hæver, som den skal? Du kan lave en lille test for at finde ud af, om din gær stadig virker. Fyld et glas op med lunkent vand, opløs en teske sukker i vandet, og kom en smule gær i vandet. Hvis gæren efter to til tre minutter flyder op til overfladen, så er den stadig frisk. Hvis den bliver liggende på bunden, så kan den ikke længere bruges.

Få flere smarte idéer til opbevaring og dine levnedsmidler, lækre opskrifter med rester og tips til at undgå madspild her.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Høj energiboost I små doser

Har du snittet for mange løg, eller har du for mange løg derhjemme, som snart skal bruges? Så frys dem ned! Det ikke bare bæredygtigt, men også praktisk. Vi viser dig, hvordan du bedst fryser løg.

Bagte boller og friskt brød uden lang hævning - takket være fryseren.