Startside > Tips & Tricks > Kan man fryse nødder? Ja da!
print

Kan man fryse nødder? Ja da!

Vi kan også få nødder til at holde sig længere ved at fryse dem. Her får du alle tips til dybfrost og frysning af forskellige typer nødder.

Især i juletiden bruger vi mange nødder – både hele, malede, hakkede og knuste. De er den perfekte ingrediens i forskelligt bagværk. Da de har en høj fedtandel er det dog vigtigt, at de ikke opbevares i for lang tid i varme omgivelser – så bliver de nemlig hurtigt harske. Du kan fryse dem, inden de bliver dårlige, og så holder de sig meget længere.

02. December 2022, 12:01 Uhr

Vores tips og tricks til frysning af nødder

Tip nr. 1:

Du kan både fryse nødder skrællet og med skal, og du kan også fryse forarbejdede nødder, fx knuste, hakkede eller malede nødder. Det gælder for alle sorter af nødder. Uanset om det er mandler, valnødder eller cashews – i fryseren med dem.

Tip nr. 2: 

Frys nødder i så frisk tilstand som muligt. Vent ikke til sidste udkald. Jo friskere nødderne er, når de fryses, jo længere kan de holde sig.

Tip nr. 3:

Del om muligt nødder op i portioner på forhånd. Så kan du senere tage den passende mængde op af fryseren og på den møde undgå madspild. Hvis du vil fryse hele nødder, for fordel dem jævnt på en tallerken, og frys dem løst i ca. en time. På den måde undgår du, at de hænger sammen. Når du har gjort det, kan du komme portionerne i en Toppits® SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning. Så kan du senere tage en passende mængde op og bare lukke posen igen.

Tip nr. 4:

Malede eller hakkede nødder kan bruges direkte fra fryseren til videre forarbejdning. Hvis du skal bruge hele nødder, som du fx vil hakke, så skal de først tø op.

Tip nr. 5:

Nødder kan holde sig i fryseren i ca. et halvt år. Alternativt kan du særligt med de hårdføre nødder, kort før de løber på datoen, komme dem i Toppits®Zipper® genlukkelige plastposer og lægge dem i køleskabet for at forlænge holdbarheden et par uger.

Prøver du at hjælpe Jorden og undgå madspild? Vi hjælper dig, og her kan du se, hvordan du kan opbevare og fryse forskellige fødevarer og dermed forlænge holdbarheden: fx løg eller gær til julemaden.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Med et par enkle trin kan du fryse efterårets multitalent og opbevare den til senere brug.

Har du frisk gær tilovers efter bagning? Ingen problemer: Gær kan du sagtens fryse og senere tø op, når du har brug for den. Vi viser dig hvordan.

Det er sommer, og det betyder afslutningen på sæsonen for auberginer – men ikke på opskrifter som fx musaka mv.! Frys årstidens grøntsager korrekt, og nyd dem flere måneder senere.