Startside > Tips & Tricks > Frysning af græskar: Konservering af efterårsgrøntsagen
print

Frysning af græskar: Konservering af efterårsgrøntsagen

Vi viser dig forskellige muligheder til, hvordan du kan fryse efterårsgrøntsagen, så der ikke er sat grænser for din kreativitet under madlavningen og du altid har græskarret lige ved hånden til forskellige opskrifter med grøntsagen.

Hvad er bare et must på madplanen om efteråret? Ja, nemlig: lækre retter med græskar! Uanset, om det bruges til en cremet risotto, koges til en varmende suppe eller spises som grøntsagstilbehør direkte fra ovnen - vi elsker græskar i alle dens variationer. Fra klassikeren, hokkaidoen og butternutsquash til usædvanlige spiselige græskarsorter - vi viser jer, hvordan I nemt kan øge deres holdbarhed ved at fryse dem, så I også kan nyde dem, når efteråret er slut.

05. Oktober 2023, 11:16

Frysning af græskar: Sådan gør du!

Du kan fryse græskar i forskellige forme og konservere det. I en passende størrelse og praktiske portioner kan du således også nogle uger senere fremtrylle lækre retter. Du skal blot være opmærksom på nogle ting. Her kan du finde to praktiske måder græskar kan fryses og videreforarbejdes på:

Frysning af rå græskar: Du behøver ikke at skrælle alle græskarsorter inden spisning. For eksempel kan hokkaidoens skræl uden bekymringer spises sammen med resten. Du behøver således heller ikke at fjerne skrællen inden frysning. Start blot med at skylle græskarret grundigt under varmt vand. Skær det over i midten, og skær enderne væk. Fjern frugtkødet og græskarkernerne med en ske. Skær græskarret derefter i små tern eller smalle skiver. Kom det i en Toppits® frysepose og læg det derefter i frostboksen. Du kan uden problemer opbevare græskarret i op til ti måneder.


Frysning af græskar: Hvis du har planer om at lave suppe af det frosne græskar eller fremtrylle en lækker sovs af den, kan du også fryse græskarret som mos. Klargør græskarret ved at skære det over i midten, fjerne kernerne og skære det i små stykker. Fyld en gryde med 3 cm vand og kom græskarstykkerne i. Lad dem simre i ca. 20 minutter under lejlighedsvis omrøring, indtil græskarret er dejligt blødt. Derefter kan du forarbejde græskarstykkerne til en fin mos med en stavblender. Lad mosen køle lidt af, fyld den i en Toppits® SafeLoc® frysepose, luk posen, så den er sikret mod lækage, og så kan du fryse græskarmosen.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Korrekt opbevaring med Toppits®: spisekammer

Uanset om det er tilbehør til mad, som salat eller i en smoothie – spinat er sundt OG lækkert. Med et par tips og tricks kan du opbevare din spinat optimalt, så den holder sig frisk længere.

Sådan slipper du for nogensinde at smide overmoden frugt og frugtrester ud igen!