Startside > Tips & Tricks > Frysning af bladspinat – sådan holder vitaminbomben sig frisk længere
print

Frysning af bladspinat – sådan holder vitaminbomben sig frisk længere

Uanset om det er tilbehør til mad, som salat eller i en smoothie – spinat er sundt OG lækkert. Med et par tips og tricks kan du opbevare din spinat optimalt, så den holder sig frisk længere.

Har du været hos grønthandleren eller i supermarkedet og købt store mængder spinat? Men har du kun brug for et par blade til din smoothie? Hvad så med resten? Vi viser dig, hvordan du fryser din overskydende spinat korrekt, så den bevarer flest mulige vitaminer samt mineraler og kan bruges i din mad i lang tid. Farvel til madspild.

17. November 2021, 13:35

Langtidsopbevaring – hold din spinat frisk i flere uger

Hvis du på et tidspunkt har så meget spinat derhjemme, at det bogstavelig talt vokser dig over hovedet, så er det bedst at fryse din spinat. På den måde holder den sig frisk i lang tid, og du kan når som helst hente en portion i fryseren til din mad. Sådan gør du:

  1. Sortér visne blade og for tykke stilke fra.
  2. Blancher din spinat i ca. to minutter i kogende vand for at komme af med bitterstofferne. Derefter chokkøler du spinaten ned i isvand i ca. 10 sekunder.
  3. Lad spinaten dryppe godt af – jo mindre vand, jo bedre. Du kan også duppe din spinat med køkkenrulle.
  4. Rul spinatbladene til kugler, så de er nemmere at portionsopdele. Pak kuglerne i Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning, og kom dem i fryseren. Færdig!

Alle de gode indholdsstoffer bevares

Det gode ved denne måde at fryse sin mad på er ikke begrænset til den nemme portionsopdeling. Der er mere: Værdifulde vitaminer, mineralstoffer og sporstoffer bevares i spinaten. Du undgår altså ikke bare madspild, men gør også noget godt for din krop – hver gang du tager en portion spinat op fra fryseren og tilbereder den til din mad.

Korttidsopbevaring – hold din spinat frisk i nogle dage

Hvis du allerede ved, at du kommer til at spise meget spinat i din mad i løbet af de næste par dage, så kan du opbevare den i en Toppits® SafeLoc® frugt- og grøntsagspose og gemme den i køleskabet. Så kan din spinat sagtens holde sig frisk i et par dage. For resten: Det samme fungerer også med andre typer grøntsager og frugt. Med Toppits® SafeLoc® frugt- og grøntsagsposer kan din mad holde sig frisk.

Lægger du vægt på friske grøntsager og frisk frugt, men ved du ikke, hvordan du skal opbevare det? Kig her for at få mere at vide. Vi har masser af tips og tricks til dig i forbindelse med opbevaring af mad.

Mere inspiration

Korrekt opbevaring med Toppits®: spisekammer

Høsttid 10.09.2020

Frugt og grønt i sæsonen

Sådan slipper du for nogensinde at smide overmoden frugt og frugtrester ud igen!