Startside > Tips & Tricks > Frysning af ananas: Så nemt er det!
print

Frysning af ananas: Så nemt er det!

Ingen sommer uden ananas! Vi viser dig, hvordan du kan fryse den eksotiske frugt i portioner. Således har du den altid lige ved hånden til lækre morgenmadsbowls, sommerlige cocktails eller sunde smoothies.

Findes der noget, der smager mere af sommer end en frugtig, sød ananas? Du kan nemt fryse den i portioner - tern, skiver eller ringe, så du altid har den lækre tropiske frugt lige ved hånden til smoothies, som topping til lækre morgenmadsbowls eller til grillen. Sørg for, at ananassen ikke er for moden, så den ikke bliver smattet under optøningen. Her fortæller vi dig, hvad der ellers er vigtigt:

26. Juni 2023, 10:47

Frysning af ananas: Sådan gør du!

Det er nemt at fryse ananas. Her får du en oversigt over, hvad du skal være opmærksom på:

1. Forberedelser:

Skær den skrællede ananas helst i små, mundrette stykker. Så har du den
ikke blot lige ved hånden i portioner, du kan også nemt bruge den som topping til en smoothie bowl eller forarbejde den videre til lækre drikke i blenderen. Hvis du senere f.eks. vil tilberede den på grillen, kan du også skære den i større skiver eller ringe - alt efter eget ønske!

Vær dog altid opmærksom på, at du ikke fryser overmodne frugter. Disse kan nemlig blive smattede under optøning. Frys ananassen, når den lige er blevet moden.

2. Frysning:

Kom den klargjorte ananas i Toppits® SafeLoc® fryseposer. Luk posen på nær en lille åbning, og pres den overskydende luft forsigtigt ud. Luk derefter din SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning helt, og læg den i fryseren. Ananassen kan holde sig i op til tolv måneder i fryseren.

3. Optøning:

Hvis du vil tø de frosne stykker frugt op igen, er det bedst, at du sætter dem i køleskabet natten over, så du kan forarbejde ananassen den næste dag i den vanlige, bløde tilstand.

Den frosne ananas bliver ved med at være frisk og saftig i fryseren i op til et år. Den næste sommer kan altså bare komme, og du er allerede perfekt forberedt på den.

Tip: Har du allerede prøvet grillet ananas? Til alle, der kunne tænke sig lidt variation i grillsæsonen:
Skær blot frugten i skiver i stedet for tern, pensl dem med olivenolie efter optøning, og læg dem på grillen! Dryp dem derefter med honning og nyd dem.
Ananas er ikke den eneste frugt, som kan fryses uden problemer. På vores website kan du blandt andet finde tips til at fryse blommer og ribs ned.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Sådan kan du opbevare kogt broccoli på frost.

Vi kan også få nødder til at holde sig længere ved at fryse dem. Her får du alle tips til dybfrost og frysning af forskellige typer nødder.

Uanset pastatype – om det er spaghetti, fusilli eller penne – kogt pasta er nemt at fryse og gøre holdbar i længere tid.