Startside > Tips & Tricks > Frys tofu - på den rette måde
print

Frys tofu - på den rette måde

Frossen tofu holder sig ikke bare længere, men optimerer desuden marineringen. Sådan gør du!

Frysning og optøning er et hemmeligt tip fra det asiatiske køkken. Hvorfor? Under frysningen trænger vandet ud i tofuens porer – dermed får kødalternativet en luftig og løsere konsistens. Det er ekstra praktisk, når du vil marinere din tofu, da saucen optages meget bedre.

07. August 2022, 11:38

Frysning af et helt stykke tofu

Der er ikke meget, der er lige så ukompliceret at fryse som tofu. Du skal dog alligevel være opmærksom på et par ting:

  1. Kom hele blokken af tofu i en SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning og pres luften ud, inden du lukker den. På den måde forhindrer du, at din tofu bliver tør eller at der opstår frysebrænding (dvs. frostskader).
  2. Lad din tofu fryse i adskillige timer. Den vil blive gul af det, hvilket er helt normalt.
  3. Tø din tofu op igen. Det kan du gøre på forskellige måder. Vi anbefaler, at du ganske enkelt lader din tofu tø op på en tallerken ved stuetemperatur. Eller – hvis det skal gå hurtigt – kommer du fryseposen med tofu i en skål med varmt vand.

Frysning af udskåren tofu

Du kan også nemt fryse tofu i udskårne terninger. Det giver især mening, når du vil undgå madspild og kun har brug for små portioner i hverdagen. Alt efter behov kan du tage den ønskede mængde tofu ud og arbejde videre med den – uanset om det er til en eller flere personer.

Tilberedning af optøet tofu

Er du veganer, eller kan du bare godt lide veganske supper samt gryde- eller karryretter? Så er dette trick fra det asiatiske køkken bestemt forsøget værd. På grund af den svampede konsistens egner optøet tofu sig nemlig ekstra godt til gryderetter eller marinering: Den optager marinader bedre efter at have været nedfryst. Du kan marinere og efterfølgende stege tofu – det smager super lækkert. Rør din yndlingsmarinade sammen, fx på en base af sojasauce og med et stærkt kick, og lad den optøede tofu marinere i den i et par timer for at optage en masse aroma.

Vil du også fryse andre levnedsmidler for at forlænge holdbarheden? Sådan gør du med frisk gær, og hvad du skal være opmærksom på med spinat.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Uanset pastatype – om det er spaghetti, fusilli eller penne – kogt pasta er nemt at fryse og gøre holdbar i længere tid.

Det er sommer, og det betyder afslutningen på sæsonen for auberginer – men ikke på opskrifter som fx musaka mv.! Frys årstidens grøntsager korrekt, og nyd dem flere måneder senere.

Ribs er jo et rigtigt sommerbær – men hvis du fryser dem, så har du de lækre bær inden for rækkevidde året rundt.