Startside > Tips & Tricks > Få glæde af ribs hele året: Sådan fryser du dem korrekt
print

Få glæde af ribs hele året: Sådan fryser du dem korrekt

Ribs er jo et rigtigt sommerbær – men hvis du fryser dem, så har du de lækre bær inden for rækkevidde året rundt.

Lille, rund og elsket – det er vores foretrukne bær! Om sommeren er de en forfriskende snack, og om efteråret kan de bruges i lækre kager. Derfor må de ikke mangle i vores køkken denne sæson. Desværre kan vi kun plukke friske bær om sommeren. Ribs er ingen undtagelse. Derfor: Har du tænkt på at fryse ribs? Du kan bage og lave mad med de overskydende bær hele året rundt, så de behøver ikke at gå til spilde.

07. Juli 2022, 07:12 Uhr

Korrekt frysning af ribs

Vi starter med en god nyhed: Ribs egner sig rigtig godt til at fryse. Når du vælger at opbevare ribs i fryseren, så mister de hverken smag eller kvalitet. Med nogle få forberedelser og den rette rækkefølge kan du hurtigt klargøre dine yndlingsbær til fryseren i Toppits® fryseposer med dobbeltlukning:

  1. Skyl dine ribs forsigtigt under den kolde hane, mens du holder ved stilken. På den måde fjerner du blade, insekter og andre former for snavs. Læg dine ribs på et viskestykke, så de kan tørre.
  2. Fjern derefter forsigtigt de røde bær fra stilken. Det gøres bedst ved at holde stilken med to fingre, mens du bruger den anden hånd til roligt at stryge de røde bær af. Vær meget forsigtig, så du ikke komme til at mase dine ribs.
  3. Nu kan du opdele de røde bær i de ønskede portioner. Du kan blandt andet tage udgangspunkt i opskrifter, som du tit bruger en bestemt mængde bær til. Den relevante mængde fylder du derefter i Toppits SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning. Det vigtige er, at du så vidt muligt prøver at presse luften ud af poserne.

Nedfryste ribs i pose fra Toppits4. Du kan stable flere portionsopdelte poser i fryseren, hvor de kan holde sig friske i op til et år. På den måde har du altid et skønt forråd af ribs inden for rækkevidde!

Nyd bær både sommer og vinter

Det giver god mening at fryse frugt og bær for at undgå madspild – især når det drejer sig om så alsidige bær som ribs. Om sommeren vil du sikkert helst bruge de friske bær i eksempelvis en lækker smoothie. Men har du også tænkt på at lave marmelade eller sirup? Det er en rigtig hyggelig opgave at lave sød ribsmarmelade til at smøre på brødet i de kolde måneder. Og det er meget nemt: Frosne bær kan holde sig i fryseren i hele 12 måneder!


Vil du også gerne fryse andre levnedsmidler, men ved du ikke helt hvordan? Her kan du læse, hvad du skal være opmærksom på ved frysning af løg og frisk gær.

Mere inspiration

Høj energiboost I små doser

Har du frisk gær tilovers efter bagning? Ingen problemer: Gær kan du sagtens fryse og senere tø op, når du har brug for den. Vi viser dig hvordan.

Bagte boller og friskt brød uden lang hævning - takket være fryseren.