Startside > Campaigns > Bæredygtighed

Bæredygtighed

Husholdningsprodukter, der altid er nyttige

Til at holde maden frisk, frysning, bagning, madlavning, opbevaring og transport – Toppits® er med den brede vifte af forskellige produkter den lille nyttige hjælper i husholdningen. Vi går selvfølgelig også op i bæredygtighed og genanvendelse. Vi arbejder intensivt på vores produkter, så de forbliver gavnlige, også for miljøet.

25. September 2020, 11:08 Uhr

Plastik – en fremragende opfindelse, der skal anvendes mere bæredygtigt

Det er svært at forestille sig et liv uden plastik. Lige fra poser til smartphones til cykelhjelme. Plastik er et unikt materiale: Det er let, fleksibelt, nemt at bearbejde og meget holdbart. Plastik har egenskaber, som andre materialer ikke kan byde på – eller kun med et dårligere miljømæssigt aftryk.

For at undgå at blive en del af problemet og i stedet en del af løsningen lever vi op til vores ansvar – og vi er allerede på rette vej.

Hvad gør vi allerede, og hvad skal vi til at gøre?

Der findes ikke bare én stor idé. Vi arbejder på initiativer inden for alle områder i produktlivscyklussen: Hvert enkelt fører os et skridt videre, og samlet set vil de udgøre løsningen. Vi følger de fire ”R-principper”: Redesign - Reduce - Reuse - Recycle. Hvad betyder disse principper mere præcist?

Redesign

Vores mål er udelukkende at anvende genanvendte eller fornyelige råmaterialer til vores produkter og emballager i 2025. For at nå det mål skal vi omlægge vores forsyningskæder, men også delvist redesigne selve produkterne. Det er vigtigt, at kvaliteten og brugervenligheden for vores kunder altid forbliver på det samme høje niveau.

Siden februar 2021 har vi været et skridt nærmere vores mål: vores plastfolie og SafeLoc® fryseposer produceres nu med 35 procent genbrugsmaterialer*.

Sammen med råstofleverandørerne anlægger vi en massebalance-tilgang her. Med denne tilgang kan vi anvende plastic af vedvarende eller genanvendte råstoffer, samtidig med at høj energi- og materialeeffektivitet opretholdes. Læs mere om massebalance-tilgangen her.

Reduce

Vores mål er, at vi løbende frem mod 2025 undgår og reducerer forbruget af ressourcer i forsyningskæderne og produktionen, samtidig med at vi fastholder den konsistente produktkvalitet. Derfor arbejder vi intenst på yderligere forbedringer i forsyningskæderne og produktionsanlæggene.

Reuse

Plastfolie, SafeLoc® fryseposer, Zipper® ... – vores produkter kan i mange tilfælde anvendes flere gange. Vi vil fortsætte med at udvide vores sortiment af genanvendelige produkter i fremtiden, da de ofte – men dog ikke altid – er miljøvenlige. Vores mål er hele tiden at tilbyde den bedste mulighed til vores kunder og vores miljø.

Recycle

Vi har allerede skabt de rette betingelser for mange af vores produkter. De fleste af vores Toppits® produkter er genanvendelige. I 2025 vil vi kun producere genanvendelige eller biologisk nedbrydelige produkter.

Vores ideal inden for bæredygtighed er den cirkulære økonomi. I 2025 vil vi øge genanvendelsesandelen yderligere og bidrage til at etablere en cirkulær økonomi, hvor intet smides ud og alt kan anvendes.

Det, der fungerer godt for glas og papir, vil også fungere for plastik. Plastik er alt for værdifuldt som råmateriale til bare at blive brændt. Genbrugsindustrien arbejder intenst på forbedringer. Vi vil fortsætte med at understøtte disse fælles aktiviteter til en fortsat udvikling af den cirkulære økonomi gennem vores medlemskab af sammenslutninger og vores fællesprojekter.

Bæredygtig brug af fødevarer

Vores produkter opfylder et vigtigt formål i dag – de hjælper forbrugerne, så de ikke længere smider mad ud, men får dem til at holde længere ved hjælp af vores produkter og tips og trick.

En tredjedel af den mad, der produceres i verden, ender i skraldespanden. Det er virkelig et spild! Med vores produkter bidrager vi til at bevare maden og få den til at holde længere. Vi giver tips til, hvordan man opbevarer mad ordentligt, og hvordan holdbarheden af grøntsager, kød osv. forlænges. Vores opskrifter stopper ikke ved ”God appetit”, men inkluderer altid tips til brug af rester.

*Produceret med 35 % økologisk genbrugsmateriale

Mere inspiration

Høj energiboost I små doser

Bagte boller og friskt brød uden lang hævning - takket være fryseren.

Sådan slipper du for nogensinde at smide overmoden frugt og frugtrester ud igen!