Startside > Opskrift > Stikkelsbærmuffins med marengslåg
print

Stikkelsbærmuffins med marengslåg

Lækker minikage i muffinsform

Den fluffy og cremet stikkelsbærkage med blød marengs forsvinder hurtigt. Med bagepapir-cupcakeforme får dine kager det perfekte rustikke udseende - de ser lige så hjemmelavede ud som de er.

Ingredienser

til 12 portioner
125  g smør
200  g stikkelsbær
500  g mel
125  g flormelis
100  g malet mandler
6  stk æg (str.M)
150  g sukker
1  drys salt
Forberedelse
55 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Start med at lave muffinsforme af Toppits® bagepapir. Skær papiret i firkanter i størrelse 10x10 cm. Fold hver firkant to gange, og fold den derefter igen. Tip: Hvis du lægger en lille mængde smør i hver bakke, før du lægger papiret ned, står muffinsformerne bedre. Anbring firkanterne i midten af ​​de enkelte muffins-huller og tryk ned med et glas for at danne en skål.

Trin 2:

Forvarm ovnen til 200° C (180° C, hvis du bruger varm luft). Smelt 125 g smør og lad afkøle. Mens du venter, skyl og tør 200 g stikkelsbær.

Trin 3:

Bland 50 g mel, 125 g melis og 100 g malede mandler. Hæld det smeltede smør i, og bland det godt med et piskeris.

Trin 4:

Slå æggeneud og adskil æggeblommen fra æggehvide. Hæld æggehviden (let pisket) i blandingen af ​​smør og mel, og bland den godt med pisken. Æggeblommen bruges ikke til denne opskrift, så brug dem til en æggekage eller i fryser. Hvis du fryser æggeblommerne (et tip er at bruge isterningeposer), skal du tilføje noget salt eller sukker ( 1/2 tsk salt / 1 spsk sukker er nok til 2,5 deciliter æggeblomme) så bevares det gule bedre. De holder sig i op til et år.

Trin 5:

Hæld dejen i de hjemmelavede muffinsformer og pres forsigtigt tre stikkelsbær i hver form. Bag muffinserne i cirka 20 minutter, indtil de er gyldenbrune. Når de er klar, lad dem køle af i formen.

Trin 6:

Til marengslåget skal du indstille ovnen til 220° C (grillfunktion eller overvarme). Placer grillen i den øverste del af ovnen, men med tilstrækkelig afstand til grillristene i toppen. Bland 150 g sukker og 40 g vand i en lille gryde. Opvarm til den højeste temperatur uden at blande sig rundt, og kog i cirka 1 minut, indtil sukkeret er helt opløst. Fjern gryden fra varmen.

Trin 7:

Slå to æg ud, skill gule fra det hvide. Pisk æggehviderne sammen med en knivspids salt, indtil du har en skummende blanding. Hæld langsomt en tynd stråle i sukkerblandingen i det æggehvide skum, mens du pisker i tophastighed. Pisk æggehviderne i yderligere 3-4 minutter, indtil de tykner, skinner og er cremede.

Trin 8:

Hæld æggehvider i en Toppits® sprøjtepose og spredes over boller som en hætte eller i en spiral. Du kan også dubbe små toppe af marengs og ved hjælp af bagsiden af ​​en ske til at danne en dejlig, fluffy sky. Bag derefter de marengsdækkede boller i ca. 3 minutter, indtil de er gyldnen. Tag muffins ud - nu skal du bare nyde det søde og syrlige bagværk.

Muffins med brombær og marengs i bagepapir

Lignende opskrifter

Lækker muffins med et strejf af Grækenland

Perfekt kølig dessert til varme sommerdage

Brændte mandler 10.11.2020

Sprød, sød, et strejf af kanel og utroligt lækkert