Startside > Tips & Tricks > Frys overskydende løg korrekt – sådan gør du
print

Frys overskydende løg korrekt – sådan gør du

Har du snittet for mange løg, eller har du for mange løg derhjemme, som snart skal bruges? Så frys dem ned! Det ikke bare bæredygtigt, men også praktisk. Vi viser dig, hvordan du bedst fryser løg.

Løg: Den hemmelige ingrediens i næsten enhver ret! De giver nemlig mange retter den særlige krydrede note, som vi elsker så højt. En gang imellem sker det, at vi kun bruger et halvt løg, mens vi laver mad. Når løget først er skåret i, skal det bruges ret hurtigt. Selv hele løg har tit kortere holdbarhed, end man kunne ønske sig. Dette trick hjælper: Ved at fryse rester af løg i en SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning fra Toppits® kan resterne holde sig længere, og de kan til enhver tid tages op og bruges i spontane retter, når lysten til at lave mad melder sig.

26. Maj 2022, 08:43

Frysning af løg: Sådan gør du

Det er nemt og enkelt at fryse løg Du kan fryse løg i rå tilstand, men også blanchere dem inden frysning. Det vigtigste er, at løget ikke bare kommes helt i fryseren. Det tager både længere tid at fryse løget, men også længere tid at tø det op igen. Sådan fryser du løg korrekt:

Frysning af rå løg

  1. Pil løget, og skær det ud i valgfri stykker. Længere nede viser vi dig, hvilke størrelser løgtern der er de mest praktiske ved frysning.
  2. Stil en bradepande med bagepapir på frem, og fordel det udskårne løg ud, så stykkerne ikke rører hinanden. På den måde er det nemmere at lave portioner med løg bagefter.
  3. sæt bradepanden med løg i fryseren i en times tid.
  4. Nu kan du komme de frosne løgstykker i Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning. Det er en god idé at lave flade poser med løst fyld, så det senere er nemmere at tage den mængde løg op, du skal bruge, og så fylder det også mindre i fryseren.
  5. Til sidst skal du lukke al luften ud af posen, lukke den og komme den i fryseren.

Du behøver ikke at bekymre dig om den intensive løglugt: Toppits® SafeLoc® fryseposer med dobbeltlukning er komplet tætte og lader ingen lugte trænge ud.

Frysning af ra log med Toppits Safeloc frysepose

Frysning af blancherede løg

Også forblancherede løg kan uden videre kommes i fryseren. Lad dem køle af inden frysning, og fyld dem derefter i en Toppits® SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning. Vil du gemme den smagfulde fond efter bruning af løg? Den er også super at fryse, for takket være SafeLoc® dobbeltlukningen behøver du ikke bekymre dig om lækager.

Frysning af løg: 3 praktiske idéer

Det er praktisk at fryse løgtern i forskellige størrelser:

  •  Små løgtern for et hurtigt skud smag

Fyld en Toppits® SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning med små løgtern. Dem kan du når som helst bruge i alle mulige retter. Uanset om det er til stegte grøntsager, farsbrød, pastaretter mv. – små løgtern kan man altid bruge til noget.

  •  Større løgstykker til fond og sauce

I en anden frysepose med dobbeltlukning kan du komme større løgstykker i. Du kan skære løget i kvarte eller ottendedele alt efter størrelsen af løget. Med disse størrelser kan du når som helst lave en fond eller sauce.

  •  Løgringe som topping

Det er en god idé at fryse en tredjedel af dine løg som løgringe. Stegte eller endda friterede løgringe er perfekte som topping til salater, kødretter eller andre lækkerier.

Optøning af frosne løg: Hvad du skal vide

Uanset hvilken størrelse løgtern du beslutter dig for: Hvis du vil bruge de frosne løgtern, kan du takket være den integrerede SafeLoc® dobbeltlukning med åbningslaske nemt tage den ønskede mængde op af din Toppits® SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning og komme den i panden eller gryden. Når du fryser løg, mister de deres sprødhed ved optøning. Derfor egner de sig til stegning eller kogning, men ikke til at blive spist rå. De frosne løgstykker kan holde sig op til et år.

Få flere smarte idéer til opbevaring af dine levnedsmidler, lækre opskrifter og tips til at undgå madspild her.

Anbefalede produkter

Mere inspiration

Sådan slipper du for nogensinde at smide overmoden frugt og frugtrester ud igen!

Frys friske blommer: Med nogle få forberedelser har du altid spiseklare blommer på frost inden for rækkevidde.

Uanset pastatype – om det er spaghetti, fusilli eller penne – kogt pasta er nemt at fryse og gøre holdbar i længere tid.