Startside > Opskrift > Rund jordbærtærte
print

Rund jordbærtærte

Sommerlige smag i dejlig form

Den kuppelformede jordbærkage er et af sommerens mange højdepunkter. Den hjemmelavede kage bager du hurtigt og nemt, og du vil imponere gæsterne med både smag og form!

Ingredienser

til 12 portioner
500  g jordbær
1  pakke gelantine (husblas)
1   citron
175  g sukker
1  pakke vaniliesukker
500  g fed kvark
250  g 20% kvark
400  g piskefløde
1  stk sukkerkagebund
2  pakker fromagepulver
Forberedelse
55 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1.

Skyl jordbærene, tør dem forsigtigt og fjern det grønne. Brug 150 gram jordbær og lav en puré på dette. Dæk en skål (ca. Ø22 cm) med Toppits® plastfolie og glat folien ud

Trin 2

Bland to stk husblas med 150 ml vand i en lille gryde og lad blandingen svulme i ca. 10 minutter. Vask 1 citron, mens du venter, riv derefter skrællet fint og pres citronsaft ud. Bland saften, skallen, 175 gram sukker, 1 pakke vaniljesukker, kvarken i en skål, og rør med en håndmixer, indtil du får en creme.

Trin 3

Varm forsigtigt det opblødte husblas over svag varme, indtil den er helt opløst. Tilsæt omkring 4 spiseskefulde af kvarkblandingen og bland med piskers. Tilsæt resten af ​​ostemasseblandingen, og omrør. Pisk 400 gram fløde let, og tilsæt derefter flødemassen - pisk, indtil cremen er helt fast. Brug piskeriset til at vende tre portioner af fløden i kvarkblandingen.

Trin 4

Skær resten af ​​jordbærrene i tynde skiver, og anbring dem i skålen foret med Toppits® plastfolie.

Trin 5

Hæld forsigtigt ca. halvdelen af ​​fløden i skålen med jordbær. Vend jordbærpuréen i den resterende flødeblanding. Læg den lyserøde fløde på den hvide fløde.

trin 6

Skær sukkerkagen, så den passer som låg på cremen I skålen. Læg den skårne bund på blandingen, og pres forsigtigt. Dæk med Toppits® plastfolie, og lad kagen afkøle i mindst 4 timer.

Trin 7

Fjern plastfolie fra kagen. Læg en plan plade/spækbrædt på, vend den om, og læg den på en fad. Fjern forsigtigt plastfolien fra jordbærene. Pynt cupcake med hakket pistacienødder - nyd!

Tips!

Vi prøvede at lave kuppelkagen i både en metalskål og porcelænskål - begge fungerer lige godt. Da kagen er cremet, er det bedst at opdele den i store stykker, som du lægger fladt på tallerkenen..

Det bedste til rester:

Du kan fryse kagen. Læg resterne (vi tror ikke, at der er så meget tilbage, da den er så god..) på en tallerken, dæk med plastfolie og frys. Kagen skal derefter optøes i ca. 3 timer - derefter får den sin cremede struktur.

Lignende opskrifter

Nektaringalette 24.09.2020

Saftig og herlig tærte direkte fra pladen

Knækbrød, LCHF 10.09.2020

Det knasende frøknækbrød, der med rørt topping bliver en delikatesse