Startside > Opskrift > Pep din græskarsuppe op – efterårsklassikeren på en ny måde
print

Pep din græskarsuppe op – efterårsklassikeren på en ny måde

Intet efterår uden at spise suppe på græskar. Med et par enkle tricks kan du peppe din foretrukne topping op og få en udsøgt suppe på kolde dage.

Efteråret er her og vi glæder os til skønne og varmende supper samt gryderetter. Sæsonens ret: græskarsuppe. Klassikeren bliver aldrig kedelig, når du benytter dig af et ekstra touch til at peppe opskriften op. Aromatisk feta eller sprøde croutoner og græskarkerner er de hemmelige ingredienser – helt efter vores motto: pep din græskarsuppe op!

Ingredienser

til 4 portioner
1  lille hokkaido (500-800 g)
1  mellemstort løg
250  ml kokosmælk eller fløde
600  ml grøntsagsbouillon
   Salt og peber + muskatnød
   Til det ekstra touch: fetaost, croutoner af gammelt brød eller græskarkerner
Forberedelse
45 min
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Tilberedning af græskarsuppe

  1. Halvér græskarret, og fjern tråde og kerner med en ske. Skær det i grove tern. Pil og hak et løg.
  2. Varm lidt olie op i en gryde. Svits løg og græskarterningerne godt af.
  3. Kom grøntsagsbouillon på, til det dækker. Tilsæt 1 tsk salt.
  4. Lad suppen simre i 20-30 min. under låg.
  5. Når græskarret er mørt, kan du purere suppen. Pep suppen op med kokosmælk eller fløde, friskkværnet peber og muskatnød.

Du kan fryse din græskarsuppe for at gemme den til senere og undgå madspild.

Giv din suppe et ekstra touch

Når du har peppet din lækre græskarsuppe op, kommer du til den sjove del: At vælge topping! Du kan give din efterårssuppe et ekstra touch ved at bruge ingredienser, som du allerede har derhjemme. Toppits® Zipper genlukkelige plastposer egner sig optimalt til opbevaring af dine toppings. Har du lidt feta til overs fra gårsdagens salat? I stedet for at smide mad ud giver det meget mere mening at gemme og kombinere overskudsmad på en smart måde.

Også overskydende brød behøver ikke ryge ud, men kan i stedet nemt og hurtigt forvandles til sprøde croutoner, som kan opbevares optimalt i vores Toppits® Zipper genlukkelige plastposer 3l selv i større mængder. I kombination med ristede græskarkerner ser din suppe ikke bare flot ud, den får også et smagsmæssigt løft. Og det bedste af det hele: du behøver ikke smide kernerne ud.

Toppits® tip til opbevaring

Hvis du har lavet for meget mad, kan du ganske enkelt fryse din færdige græskarsuppe og spise den senere. Lad suppen køle af, eller kom den i en SafeLoc® frysepose med dobbeltlukning 3l. Når du senere ikke har lyst til at lave mad, så venter er soulfood på en kølig efterårsaften til dig.

Lignende opskrifter

Grillbuffetens sunde hofret

Ren og let grillnydelse

sommer smag på grillen