Startside > Opskrift > Nektaringalette
print

Nektaringalette

Saftig og herlig tærte direkte fra pladen

Brug de gode nektariner, mens de er i sæson, og inviter på en god galette (en bedre fransk betegnelse for en "flad, sprød tærte") til weekenden. Du laver den klassiske dej på et øjeblik: mel, vand og en knivspids salt er alt hvad der er nødvendigt. Med fyldet af cremede nektariner bliver kagen en ægte og sød fornøjelse.

Ingredienser

til 12 portioner
4  dl mel
1  drys salt
125  g koldt smør
1  kg nektariner
2  spsk sukker
2  spsk havregryn
1   æg
2  spsk mandelflager
1  tsk flydende honning
Forberedelse
65 min + 1h hviletid I køleskabet
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Hæld 4 kopper mel i en skål. Tilsæt en knivspids salt og 125 g koldt smør, opdelt i små stykker. Brug en elektrisk pisker eller dine hænder til at blande alt sammen. Tilsæt 6 spsk vand og form til en kugle. Dæk dejkuglen med Toppits® plastfolie, og lad den hvile i 1 time i køleskabet.

Trin 2:

Ælt dejen godt på en melet overflade og rul den til en cirkel på ca. 40 cm. Læg cirklen på en bageplade, du har dækket med Toppits® bagepapir.

Trin 3:

Forvarm ovnen til 200° C (180° C i varm luft). Skyl ca. 1 kg nektariner, tør, halver, tag stenen ud og skær derefter i tynde skiver. Læg dem i en skål og bland med 2 spsk sukker.

Trin 4:

Hæld 2 spsk havregryn over dejen, men undgå at dække kanterne (lad ca. 3 cm være fri for korn). Placer nektarinskiverne tæt på hinanden på dejbasen - også her skal du undgå at dække kanterne. Fold derefter kanterne over nektarinerne, og tryk forsigtigt.

Trin 5:

Slå ægget ud i en lille skål og rør rundt med en gaffel. Dæk kanterne med ægget ved hjælp af en bagepensel. Top med 1 spsk sukker og 2 spiseskefulde mandel. Bag galetten i din forvarmede ovn i cirka 40-45 minutter, indtil den har en gylden overflade.

Galette med nektariner på Toppits® bagepapir

Trin 6:

Efter at have bagt galetten, blandes 1 tsk honning med en teskefuld kogende vand og dæk den varme galette med væsken.

Lignende opskrifter

Sommerlige smag i dejlig form

Knækbrød, LCHF 10.09.2020

Det knasende frøknækbrød, der med rørt topping bliver en delikatesse