Startside > Opskrift > Bagt cheesecake
print

Bagt cheesecake

Cremet og kraftfuld - med dulce de leche

Frosset Cheesecake er noget de fleste har prøvet - men har du prøvet en klassisk cheesecake bagt i ovnen? En lidt mere avanceret variant, der smager af karamel dulce de leche - eller karamelliseret mælk på dansk - og vanilje. Den luksuriøse dessert er perfekt afbalanceret: et fyldigt, cremet center, der brydes af en smuldrende kiksbund og en frisk, syrlig dekoration af flødeost på toppen!

Et varmt tip er at bage kagen i et vandbad - så du reducerer risikoen for, at cheesecaken sprækker!

Ingredienser

til 8 portioner
   Bund
100  g smør
250  g Digestives
½  dl brun farin
1  spsk kakao
1  drys salt
   Fyld
600  g Hytteost
  dl strøsukker
400  gram dulce de leche (1 bøtte karamelliseret mælk)
1  dl crème fraiche
2  tsk vanillesukker
1  drys salt
3   æg
   Topping
75  g hytteost
  dl flormelis
1  tsk vanillesukker
Forberedelse
2 timmar + flera timmar i kyl
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Bund

Indstil ovnen til 150 grader. Pres et Toppits® bagepapir ned i bunden af ​​en springform, 22-24 cm, og smør kanterne med smør.

Trin 2:

Smelt smøret og bland kiksene til en fin krumme. Bland alle ingredienserne i bunden, og pres det jævnt i formen.

Trin 3:

Forbered en dyb gryde eller plade til vandbad. Den skal rumme springformen sammen med vand op til 2/3 af formen.

Trin 4:

Udfyld

Pisk hurtigt blød flødeost sammen med sukker. Tilsæt dulce de leche, creme fraiche, vaniljesukker og salt, og pisk hurtigt sammen.

Trin 5:

Tilsæt et æg ad gangen og pisk sammen på lav hastighed, indtil dejen er glat. Hæld derefter dejen i formen.

Bageform med aluminium I vandbad til cheesecake

Trin 6:

Beklæd formen i mindst to lag aluminiumsfolie, så der ikke er vand kommer ind i formen under bagning. Læg formen i gryden og læg den i ovnen. Hæld kogende vand i gryden op til 2/3 af formen.

Trin 7:

Bages i 1.5 time. Sluk for ovnen, åbn og slip dampen. Luk ovndøren igen, og lad cheesecaken stå i en time. Lad kagen afkøle helt ved stuetemperatur og derefter i køleskabet, helst natten over. Hemmeligheden bag at lykkes med en bagt cheesecake er at give den nok tid til at køle ned og "sidde ned" - sådan udvikler cremen sig :)

Bakad cheesecake med karamelliserad mjölk av Toppits

Trin 8:

Når kagen er kølet ordentligt, og den er klar til servering, piskes flødeost, florsukker og vaniljesukker hurtigt sammen. Drys topping på kagen og server straks - himmelsk godt!

Bedst til rest!

Din cheesecake forbliver frisk i to til tre dage i køleskabet - sørg for at dække den med plastfolie, så ingen uvelkomne aromaer fra andre fødevarer sætter sig i kagen. Det holder i fryseren i tre måneder, forudsat at du pakker det godt ind i plastfolie. 

Lignende opskrifter

Ren og let grillnydelse

Sød, varm og uimodståelig god!

For meget polenta? Det sker aldrig. Når resultatet er lækre fritter, smager majsgrøden mindst lige så godt dagen efter.