Startside > Opskrift > Lakridschokoladekage med hindbærskum
print

Lakridschokoladekage med hindbærskum

Salt, sødt og syrligt

De mange kontrasterende smage - den krydret chili; syrlige hindbær; salte lakrids - passer godt sammen med den rige og fulde chokolade og passer både til unge og gamle kendere, der har .. ja, sød tand. Bages i klassisk rund kageform eller lav en aflang variation og skær i små brownie-lignende godbidder. Mums!

Ingredienser

til 8 portioner
3  dl sukker
  dl mel
4  spsk kakao
  tsk vanillesukker
2  st æg
100  g smeltet smør
   glasur
3  spsk piskefløde
75  g mørk chokolade
75  g smør
   lakridspulver efter smag, ca 1.5 - 2 tsk
   havsalt
   chiliflakes
   Tilbehør
   piskefløde
   hindbær
Forberedelse
20 min förberedelse, 35 min bakning
Vanskelighed

Anbefalede produkter

Forberedelse

Trin 1:

Indstil ovnen til 175 grader (160 grader i varm luft). Beklæd en form (rund eller aflang) med Toppits® bagepapir. Smelt smøret og lad det afkøle et stykke tid. Bland derefter alle de tørre ingredienser, og tilsæt derefter det smeltede smør og æg. Bland til en glat dej og hæld i formen.

Trin 2:

Bag kagen midt i ovnen ca. 30-35 grader - hold øje med kagen, så du får den så cremet, som du vil have den. Lad køle af.

Trin 3:

Nu er det tid til den cremede glasur - prikken over i'et!

Bring cremen i kog. Tag kasserollen af ​​pladen, og tilsæt chokoladen og smøret i stykker, og lad det smelte sammen. Tilsæt lakrispulver. Lad afkøle, og hæld derefter glasuren over kagen. Drys derefter med flagesalt og chiliflager.

Chokoladekage med lakrids og hindbær med Toppits bagepapir

Trin 4:

Anbring kagen i køleskabet (dækket med plastfolie) i mindst en time. Server derefter kagen med pisket fløde, tilsmagt hindbær. Mums!

Bedst til rester?

Hvis du måske har fået noget tilbage fra den fantastisk gode kage, kan du fryse den. Læg kagen i Toppits® SafeLoc® fryseposer og luk godt. Kagen holder ikke nøjagtigt så godt som efter bagning, men sørg for at lade den optø et stykke tid, før den serveres, så den bliver god. Hvis du allerede ved på forhånd, at kun halvdelen af ​​kagen vil blive spist, skal du bare sprede glasur over denne del og fryse den resterende del uden glasur. Så forbliver kagen endnu bedre!

Lignende opskrifter

Minidonuts 05.07.2020

Fluffy dej, farverig glasur og regnbue drys - vores donuts i muffinsforme er klar!

Chokoladekage 20.09.2020

Saftig, chokoladerig og uhyggelig god